FOTO: Drugi samostalni koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga

>> FOTO: Drugi samostalni koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga

Organizirana limena glazba u Prelogu prvi se puta spominje još 1905. godine. Nastavljajući tu tradiciju, 2013. godine osnovan je Puhački orkestar Grada Preloga.

U nedjelju, 24. svibnja 2015. godine, Puhački orkestar Grada Preloga održao je svoj drugi samostalni godišnji koncert. Pred punom dvoranom Doma kulture u Prelogu, Puhački orkestar Grada Preloga izveo je niz pjesama, tradicionalnih međimurskih te obrade svjetski poznatih hitova i skladbi pisanih za puhačke orkestre.

U jednoj od pjesama, kao solista se na trubi predstavio Petar Hegeduš. Gošće koncerta bile su članice Ženske vokalne skupine Stridonne iz Štrigove, koje su publiku iznenadile i oduševile svojim glazbenim izričajem. Predsjednica Puhačkog orkestra Grada Preloga Kristina Kolarek zahvalila je svim članovima zbora i njihovim roditeljima na ljubavi prema glazbi te volji, upornosti i pomoći u vježbanju i radu.

Također, izrekla je zahvalu na pomoći u radu Gradu Prelogu i gradskim ustanovama te svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli rad Puhačkog orkestra Grada Preloga. Članovi Puhačkog orkestra prigodnim su poklonima razveselili voditelja orkestra profesora Igora Hrusteka, predsjednicu Kristinu Kolarek te voditeljicu Ženske vokalne skupine Stridonne Noru Nemec.

Ukoliko želite naučiti neki od instrumenata, saksofon, trubu, trombon, bariton, tubu ili bubnjeve javite se voditelju orkestra profesoru Igoru Hrusteku i postanite dio Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije