Dugo i toplo ljeto u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Manifestacija Knjižnice i čitaonice Grada Preloga Ljeto u Knjižnici trajala je od 1. lipnja do 2. rujna te je označavala tromjesečno razdoblje u kojem se organiziraju ljetne radionice, izložbe, akcije poticanja čitanja i zabavne aktivnosti. Ove godine manifestacija je započela izložbom rukotvorina Ninaart iz Varaždina, te tradicionalnim Trivija kvizom za odrasle kojeg volonterski već treću godinu za redom, vodi Dominika Lukačić – Murković. Početak manifestacije označio je i početak tromjesečne akcije za poticanje čitanja Čitaton koja je ostvarena u suradnji s Osnovnom školom Prelog i Osnovnom školom Draškovec.

U srpnju su na red došle kreativne ljetne radionice koje su ove godine realizirane uz pomoć volontera iz naše lokalne zajednice, ali i šire. Tako je likovne radionice vodila Lea Krušelj, radionice astronomije Ana Antolek Hrgar, plesnu radionicu Josipa Markušić i književnu radionicu Sanela Horvatić. Uz spomenute radionice, održane su znanstvene i eko radionice u sklopu nacionalnog projekta Zelenih knjižnica, te radionice izrade digitalnih slikovnica i lov na blago koje su održane u suradnji s Muzejom Croata insulanus Grada Preloga.

Radionice su bile primjerene djeci osnovnoškolske dobi, mladima i odraslima, održano ih je četrnaest, a na njima je ukupno sudjelovalo rekordnih tristo polaznika. Osim radionica, u srpnju je održano i zanimljivo predavanje za odrasle ‘Od medicine do aromaterapije’ koje je održala Gracia Petek iz Kiwi kozmetike iz Čakovca, na kojem su polaznici mogli naučiti nešto više o samostalnoj izradi kozmetike te blagodatima aromaterapije i prirodnog liječenja biljem.

Početkom kolovoza zainteresirani su mogli volontirati u Knjižnici te tako pomoći u reorganizaciji i popravku knjižne građe. U zadnjem tjednu prije početka nove školske godine, u Knjižnici je održan Projekt FROOOM – interdisciplinarna filmska škola za djecu i mlade u suradnji s Gradom Prelogom, Udrugom Efekt i Domom kulture iz Preloga te Udrugom Bacači sjenki iz Zagreba. Manifestacija Ljeto u Knjižnici završena je prigodno na način kako je i započela – Trivija kvizom kojim je službeno otvoren novi međunarodni projekt Knjižnice i čitaonice Grada Preloga Outside the Lines – izvan granica.

– Ovom prigodom zahvaljujemo svim sudionicima i partnerima na potpori, sudjelovanju, trudu i volji, te se veselimo novoj i ponovnoj suradnji već sljedećeg ljeta! -poručili su iz Knjižnice i čitaonice Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije