FOTO: Mještani Hemuševca slave svoje dane

Blagdan Male Gospe tradicionalno se slavi 8. rujna kao spomendan rođenja Blažene Djevice Marije. U sklopu blagdana svoj dan obilježava i Hemuševec uz brojna događanja. Tako je u nedjelju 4. rujna, u Hemuševcu odigrana kazališna predstava ‘Lažljivka’ u izvođenju amaterske kazališne skupine Kulturno umjetničke udruge “Društvo žena Gornji Kraljevec”.

Autor ove predstave je Stjepan Škvorc, a predstava je izvedena ove godine u programu Festivala kazališnih amatera u Prelogu. Sve je prisutne pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Hemuševec Anđelko Lončarić, a svoje su radove čitali članovi Knjiženog kruga Prelog.

U srijedu, 7. rujna održat će se svečana sjednica Mjesnog odbora Hemuševec, uz otvorenje izložbe skulptura Siniše Dodleka. Svečana će se sjednica održati u Domu kulture u Hemuševcu s početkom u 18 sati. Na sam blagdan Male Gospe, u Hemuševcu će se predstaviti tamburaši Kuturne udruge Seljačka sloga iz Preloga te Puhački orkestar Grada Preloga. Program u Domu kulture u Hemuševcu započinje od 16 sati, a nakon glazbenog programa, odigrat će se i nogometna utakmica u Sportskom parku Draškovec.

Za zabavu u večernjim satima, kod Caffe bara Apollo, pobrinut će se Limena glazba Goričan. U nedjelju, 11. rujna s početkom u 17 sati, će u kapeli Male Gospe u Hemuševcu koncert održati glazbenici Petra Gilming na klaviru te Anamarija Milić na violini, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije