NowWeMove 2016. u Prelogu – bicilkirajte do Balatona ili pak zaplešite

Grad Prelog u suradnji sa ZZJZMŽ organizira dvije aktivnosti u sklopu kampanje NowWeMove 2016.

Dana 9.9.2016. godine – aktivnost NowWeBike – biciklisti iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i iz Udruge Laganini Prelog će u 9 sati ujutro krenuti biciklima iz Preloga te će biciklirati do jezera Balaton u Mađarskoj (90-tak kilometara).

Dana 10.09.2016. godine – plesni nastup u centru Preloga – aktivnost NowWeMove – najava ovogodišnjeg početka Europskog tjedna sporta, plesni nastupi će se održati u 11h, istovremeno u Prelogu, Čakovcu, Murskom Središću, Gardinovcu te u Belici , očekuje se oko 500 plesača svih dobnih skupina.

Grad Prelog u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije te s brojnim drugim partnerima, i ove godine organizira aktivnosti u sklopu kampanje NowWeMove 2016. Tako će se 9. rujna (petak) u 9.00 sati održati aktivnost pod nazivom NowWeBike. Biciklisti iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i iz Udruge Laganini Prelog će, ujutro krenuti biciklima iz Preloga te će biciklirati do jezera Balaton u Mađarskoj (90-tak kilometara). Druga aktivnost kampanje NowWeMove je plesni nastup u centru Preloga koji će se održati 10. rujna (subota) u 11.00 sati, u centru grada u Prelogu.

I ove će godine u Međimurju FlashMOVE biti održan u koordinaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te u suradnji s brojnim drugim partnerima. Plesni nastupi će se održati 10. rujna u 11 sati, istovremeno u Prelogu (u centru grada), Čakovcu (Trg Republike), Murskom Središću (SRC Zalešće), Gardinovcu (park ispred Društvenog doma) te u Belici (ispred Društvenog doma). Flash mob će biti organiziran i u sklopu Međimurskog Festivala sportske rekreacije žena te se očekuje više od 600 plesača svih dobnih skupina.

Koreografiju su ove godine osmislili članovi Športne unije Slovenije, koristeći pjesmu “ALE’O”, ustupljenu od strane Vladine organizacije Sport Malta. Koreografija je jednostavna, kako bi se mogle uključiti osobe svih dobnih skupina, bez obzira na njihovu tjelesnu spremnost i sposobnosti, a sadrži elemente različitih sportova. Organizatori plesa u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Preloga, Udruga mladih Efekt iz Preloga, Turistička zajednica Grada Mursko Središće i Općina Belica.

U plesnom nastupu će sudjelovati Plesna skupina Vivona iz Čakovca, Srednja škola Čakovec, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Međimurske županije, USR “Sport za sve” Šenkovec, Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve”, Zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i zaposlenici Djelatnosti za fizikalnu terapiju Županijske bolnice Čakovec, Članovi suportivne grupe i grupe za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Udruga građana Gardruža iz Gardinovca, Udruga žena Općine Belica, OŠ Belica – Područna škola Gardinovec, Društvo naša djeca Prelog (Dječji forum Sanjari Prelog i Dječji forum Draškovec), Udruga studenata Grada Preloga, Plesna grupa Udruge umirovljenika Grada Preloga, članice udruge Priločko srce, Korisnici Doma za odrasle osobe Orehovica, Orjentalne plesačice Talisman, USR “Sport za sve” Mursko Središće, članice Drustva žena Mursko Sredisce i Mažoretkinje Mursko Središće.

Pokrovitelji ovog plesnog događaja u Međimurju su Grad Prelog, Čakovec i Mursko Središće, Općina Belica te Međimurska županija. Ovaj događaj financira Europska komisija u sklopu Erasmus + projekta EU. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže na navedenim događanjima te da bicikliranjem i svojim nastupom promiču važnosti i dobrobiti redovite tjelesne aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije