FOTO: Dan meda i pčelara zasladio Prelog

U organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge pčelara Nektar Prelog održan je, u subotu 17. rujna, Dan meda i pčelara. Manifestacija je održana u Prelogu, na trgu ispred Doma kulture.

Uz domaćine, Udrugu Nektar, izlagali su i izlagači iz Mađarske, a predstavili su se i učenici Srednje škole Prelog. U zabavnom programu nastupili su Tamburaški sastav Cure iz centra te članice skupine orijentalnog plesa Talisman. Uz razmjenu iskustva proizvođača, svi su posjetitelji mogli uživati u brojnim proizvodima od meda te čuti puno zanimljivosti i korisnih savjeta o uzgoju pčela i pravljenju meda.

Udruga pčelara Nektar iz Preloga osnovana je 2013. godine, na inicijativu osnivača Ivice Balenta, Nenada Režeka i Vladimira Sabolića, a cilj je suradnja s Hrvatskim pčelarskim savezom i drugim srodnim organizacijama. Udruga na dragovoljnoj osnovi razvija i unapređuje pčelarstvo na području Grada Preloga, kao i Međimurske županije, okuplja i aktivira članstvo, te razvija oblike stručnog obrazovanja članova. Dio aktivnosti udruge je i organiziranje ovakvih manifestacija, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije