FOTO: Radi se ‘punom parom’ u Prelogu, Čehovcu i Cirkovljanu

Ovih dana započeli su radovi na rekonstrukciji i uređenju Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Prelogu. Vrijednost radova iznosi 978.739,26 kuna (bez PDV-a), a iste zajednički financiraju Ministarstvo graditeljstva Republike Hrvatske i Grad Prelog.

Radove izvodi tvrtka Pavlic-asfalt – beton d.o.o. iz Goričana, a nadzor vrši tvrtka OGP d.o.o. iz Preloga. Predviđeni završetak radova je 30. studenog 2016. godine. Pred završetkom je uređenje oproštajnog trga na groblju u Cirkovljanu.

U sklopu uređenja postavljen je i video-nadzor te će se uz ostale radove izvršiti još i soboslikarski radovi na vanjskom i unutarnjem djelu mrtvačnice. Izvođač radova je tvrtka GKP Pre-kom d.o.o., a njihova je vrijednost oko 100.000 kuna. Soboslikarske radove će izvesti Soboslikarski obrt Šelja iz Cirkovljana.

Sukladno najavljenom, započela je realizacija projekta izvedbe radova na sanitarnoj i oborinskoj kanalizacijskoj mreži naselja Čehovec. Nositelji ove investicije su Međimurske vode d.o.o. i Grad Prelog, dok su izvođači radova Zajednica ponuditelja i to: Tegra d.o.o. iz Čakovca, Hidrotehnika d.o.o. Savska Ves i Vodogradnja d.d. Varaždin.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 7.110.463,94 kn, od čega za izgradnju sanitarne kanalizacije otpada 6.068.548,96 kn, a za izgradnju oborinske kanalizacije 1.041.914,98 kn. Za vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova odabrana je tvrtka AT Consult d.o.o. Ukupno će se izvesti 6 tisuća 505 metara sanitarne kanalizacijske mreže sa tri precrpne stanice, kapaciteta 5 l/s i 1.465 m oborinske kanalizacije, profila DN 400.

Sanitarne otpadne vode transportirat će se prema kanalizacijskom sustavu Općine Donji Kraljevec, odnosno na UPOV Donji Kraljevec. Planirano financiranje radova na izgradnji sanitarne kanalizacije predviđeno je sredstvima Hrvatskih voda i Grada Preloga. Predvidivi rok za završetak provedbe svih aktivnosti na izgradnji kanalizacije Čehovec te rekonstrukciji prometnica je svibanj 2017. godine.

Po izgradnji kanalizacije prići će se izgradnji pješačko – biciklističkih staza te rekonstrukciji prometnice ŽC 2033 kroz naselje Čehovec. Provedba natječaja je u tijeku, javlja Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije