Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO DVD Prelog imao 34 intervencije, Josip Posavec i dalje predsjednik

FOTO DVD Prelog imao 34 intervencije, Josip Posavec i dalje predsjednik

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prelog ove je subote održalo 142. po redu izbornu godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik Josip Posavec, a njoj su, uz brojne članove društva, nazočili i predstavnici petnaestak prijateljskih vatrogasnih društava.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, župnik, prečasni Antun Hoblaj, predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca Robert Meglić te članovi bratskog društva Sesvete.

Izvješće o radu društva pročitao je zapovjednik Dubravko Cvetko te spomenuo da je DVD Prelog u protekloj godini imao 34 intervencije. Članovi društva osposobljavali su se za razne specijalnosti, a dio članova pristupio je osposobljavanju za zvanje vatrogasac koje se održavalo u Prelogu. 

Održan je i drugi po redu Kup Grada Preloga, na kojem je protekle godine nastupilo više od 140 natjecatelja te je želja društva da ovo natjecanje preraste u tradicionalno ostvarena. Članovi društva kroz godinu bili su prisutni na desetak crkvenih proslava te na 12 skupština drugih društava. Društvo danas broji pedeset i jednog člana i desetak članova vatrogasne mladeži.

 

DVD Prelog početkom ove godine ostvario je dugogodišnju želju te je u suradnji s gradom Prelogom nabavio rabljenu vatrogasnu autocisternu. Ove godine skupština DVD-a Prelog bila je i izborna te se biralo novo vodstvo. Tako je za predsjednika izabran Josip Posavec, a za zapovjednika Dubravko Cvetko. Među nagrađenima bili su Ljiljana Majdandžić koja je primila spomenicu za 20 godina rada u društvu te Slavko Štefan i Stjepan Mirić koji su primili spomenicu za 30 godina rada u društvu, javlja Prelog.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!