Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
NEDOSTAJU ZAVARIVAČI U Prelogu osnovana Udruga Con-ZO

NEDOSTAJU ZAVARIVAČI U Prelogu osnovana Udruga Con-ZO

Na području Grada Preloga ovih dana je osnovana Udruga zavarivačkog osoblja Con-ZO čija je osnovna ideja povezivanje zavarivačkog osoblja s idejom centraliziranja informacija na jedno mjestu te omogućiti dostupnost informacija iz aspekta tehnologije zavarivanja što podrazumijeva kako teoriju tako i praktično znanje te ZNR.

Uz osnovnu ideju, interes članova je u edukacijama, radnim sastancima na kojima bi se u suradnji sa sponzorima organizirale prezentacije zavarivanja, uređaja, tehnika, razmjena iskustava i predavanja. Na godišnjoj razini to bi bilo održavanje konferencije uz prisustvo uglednih stručnjaka iz struke zavarivanja (profesora sa fakulteta, vodećih ljudi iz sektora zavarivanja iz realnih tvrtki, istaknutih pojedinaca zavarivača koji su status kvalitetnih zavarivača raznih tehnika stekli kroz rad).

Zavarivačko osoblje podrazumijeva inženjere, tehnologe specijaliste te praktičare zavarivanja (IWE/EWE, IWT/EWT, IWS/EWS, IWP/EWP), certificirane zavarivače te osobe koje kod poslodavca obavljaju, ili su obavljale zavarivačke radove. Kako je rekao predsjednik udruge Marko Štefičar, glavna problematika s nedostatkom zavarivačkog osoblja poznata je već duži period, a s inicijativom za okupljanje u udrugu pokušat će se, ako ne smanjiti problem nedostatka kadrova onda barem prikupiti informacije o kretanjima zavarivača, tehnologa i potrebama tržišta.  

Ideja za osnivanjem udruge, tj. okupljanjem zavarivačkog osoblja u udrugu stara je nekoliko godina međutim sad su se ostvarili preduvjeti potrebni za kvalitetno djelovanje.

- Bit ćemo prva udruga u Hrvatskoj koja okuplja sve razine zavarivačkog osoblja, što znači da ćemo pod isti krov staviti tehnologe, inženjere, zavarivače, zavarivače specijaliste, inspektore zavarivanja te profesore. Udruga će biti registrirana na gradu Prelogu te još jednom zahvaljujem gradonačelniku Ljubomiru Kolareku na prepoznavanju inicijative jer Prelog opet postaje sredina gdje se na inovativan način pristupa rješavanju problema.

Ideja ide paralelno sa planiranjem razvoja Poduzetničkog centra na području grada u skorije vrijeme. U sklopu udruge održavat će se praktične vježbe zavarivanja svih ručnih tehnika zavarivanja, a sa partnerskim tvrtkama organizirat će se osposobljavanja za zanimanje zavarivač. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane pojedince ili tvrtke da nam se jave te da se priključe našem radu - kaže Štefičar, a prenosi Prelog.hr.

Udrugu možete kontaktirati na broj 092 360 2692 ili email: conzo.udruga@gmail.com.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!