OD INICIJATIVE DO REALIZACIJE Draškovec dobiva sportsku dvoranu!

>> OD INICIJATIVE DO REALIZACIJE Draškovec dobiva sportsku dvoranu!

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, još početkom 2016. Godine, održao je radni sastanak sa ravnateljicom Osnovne škole Draškovec Margit Mirić te županijskim vijećnikom iz Draškovca Ninom Marđetkom.

Tema sastanka bila je izgradnja sportske dvorane u Draškovcu. Osnovna škola Draškovec već godinama svojim brojnim projektima i aktivnostima privlači pažnju i izvan granica Međimurske županije i jedna je od najaktivnijih osnovnih škola na našem području.

Zbog brojnih projekata koje provodi, a sve za dobrobit cjelokupne zajednice, javlja se očita potreba za odgovarajućom sportskom dvoranom koja bi omogućila još kvalitetniji rad u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Dvorana bi bila višenamjenska te bi se osim za potrebe Osnovne škole koristila i za druge, kulturne i sportske priredbe. Gradonačelnik Grada Preloga složio se s inicijativom mještana Draškovca te istaknuo kako je projekt od izuzetnog značenja za mještane Draškovca i svih naselja koja mu gravitiraju.

Od inicijative, preko nekoliko desetaka razgovora oko izgradnje sportske dvorane u Draškovcu, došao je dan kad je i potpisan Sporazum o izgradnji iste između Grada Preloga i Međimurske županije, te Osnovne škole kao krajnjeg korisnika.

Procjenjena vrijednost projekta je 3.623.000,00 kn bez PDV-a, Grad Prelog će podržati projekt sa 40% sufinanciranja, a Međimurska županija sa 60%. Sporazum su, u utorak 14. ožujka, potpisali u Draškovcu gradonačelnik Kolarek, župan Posavec te ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek, istaknuo je kako je zadovoljan da je konačno nakon svih provedenih razgovora došao i dan potpisivanja Sporazuma, a još će više biti sretan kad će biti otvaranje iste.

Naglasio je kako je sportska dvorana samo dokaz tome kako se Grad Prelog brine i o prigradskim naseljima Grada, ali i o djeci koja polaze ovu školu, jer ulaganje u djecu je i ulaganje u našu budućnost.

Na kraju je još zahvalio Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu što je prepoznao inicijativu Osnovne škole Draškovec i mještana Draškovca te financijski podržao ovaj projekt.

Naime, dvorana Osnovne škole Draškovec biti će ogledni primjerak za izgradnju više dvorana koje će se kroz narednih godina sagraditi u Međimurskoj županiji.

Ravnateljica Margit Mirić zahvalila se na prepoznatoj inicijativi, dokaz kolika je potreba dvorana učenicima Osnovne škole Draškovec pokazuje i činjenica da je malonogometna ekipa danas osvojila i prvo mjesto na školskom županijskom natjecanju.

Iz županije javljaju kako je najavljena investicija veliki izazov, kako će biti sagrađena po jednom novom modelu koji još nije viđen u ovom dijelu zemlje, što potvrđuju i troškovi koji su i do tri puta manji nego je uobičajeno.

– Meni je kao županu zadovoljstvo potpisati ovaj Sporazum, kojim utvrđujemo jedan zajednički interes potrebe daljnjeg ulaganja u naše obrazovanje. Jučer su to bile neke druge sredine poput Sv. Jurja na Bregu, Čakovca ili Goričana, danas je to Draškovec, sutra će to biti neka nova lokacija i dovoljan dokaz da kada želite ulagati u podizanje standarda, tada morate gledati isključivo i jedino potrebe svake sredine”, rekao je u uvodu župan Međimurske županije Matija Posavec, te naglasio da ovih 105 učenica i učenika, među kojima su i županijski pravci u nogometu, zaslužuje svoju dvoranu, kao i članovi desetak udruga koje gravitiraju tom području.

Dizalice na putu, a nova jedinstvena dvorana “pod krovom” do rujna!

– Ovo je veliki dan i meni je posebno drago što se još jednom dokazalo kako se u Međimurju možemo za razliku od drugih županija odmaknuti od nekih kolotečina. Jednu inicijativu, Mjesnog odbora, pa Grada, preko osnovne škole, u konačnici je prepoznala i podržala Županija. Kroz tjedan dana raspisat ćemo natječaj i krenuti s radovima, a ako se sve poklopi mislim da će na jesen dvorana imati krov”, objasnio je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te dodao da će tada zajedno sa županom raditi i na opremanju, dok se Posavec nadovezao kako zahvaljuje njemu na inicijativi, kao i županijskim vijećnicima Dragutinu Glavini i Nini Marđetku.

– I ako će to biti jedna funkcionalna dvorana koja zadovoljava potrebe ovakve škole, onda ćemo sasvim sigurno imati puno više mogućnosti u drugim sredinama u Međimurju izgraditi dvorane po ovom principu, nadovezao se međimurski župan, objasnivši kako je u Međimurju pokrenut jedan veliki investicijski ciklus u obrazovanju, od energetske učinkovitosti vrijedne 27 milijuna koju će sufinancirati EU, do adaptacije Učeničkog doma, gradnje Studenskog centra i skorog otvaranja dvorane u Orehovici.

– Ponosan sam što ćemo u skoro vrijeme u ovom dijelu Međimurja ući u investiciju gdje će se vidjeti dizalice, zaključio je Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije