POTPISAN UGOVOR Tehnix će graditi sportsku dvoranu u Draškovcu

Danas, 16. svibnja 2017. godine u Osnovnoj školi Draškovec potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Draškovec između Grada Preloga i tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

Ugovor je u ime Grada Preloga potpisao gradonačelnik Ljubomir Kolarek dok je ispred tvrtke Tehnix d.o.o. ugovor potpisao direktor Đuro Horvat. Navedeni Ugovor obuhvaća izradu projektno tehničke dokumentacije, ishođenje svih suglasnosti i dozvola te izgradnju dvorane i ishođenje uporabne dozvole. Ugovorena vrijednost projekta je 4.687.500,00 kn sa PDV-om.

Rok za izgradnju je 30. rujna 2017. godine. Grad Prelog će podržati projekt sa 40% sufinanciranja, a Međimurska županija sa 60%. Ovaj projekt je rezultat neophodne potrebe za unapređenjem sustava obrazovanja na području Grada Preloga i u Osnovnoj školi Draškovec.

Dvorana će biti višenamjenska te bi se osim za potrebe Osnovne škole koristila i za druge, kulturne i sportske priredbe. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnateljica Osnove škole Draškovec Margit Mirić koja nije krila zadovoljstvo, županijski vijećnik Nino Marđetko i saborski zastupnik Darko Horvat te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je ovim putem čestitao Gradu Prelogu na brzo i efikasno odrađenom poslu, te je dodao kako je izgradnja ove dvorane pilot projekt koji ukoliko se pokaže kao dobar biti primijenjen i u još nekoliko međimurskih naselja gdje postoji potreba za takvim dvoranama.

Gradonačelnik Kolarek ovim putem je podržao inicijativu mještana Draškovca te istaknuo kako je projekt od izuzetnog značenja za Draškovec i sva naselja koja mu gravitiraju. Istaknuo je kako je zadovoljan da je konačno nakon svih provedenih razgovora došao i dan potpisivanja ugovora, a još će više biti sretan kad će biti otvaranje iste.

Naglasio je kako je sportska dvorana samo dokaz tome kako se Grad Prelog brine i o prigradskim naseljima Grada, ali i o djeci koja polaze ovu školu, jer ulaganje u djecu je i ulaganje u našu budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije