Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
SVAKA ČAST Na biciklima od Preloga do Vukovara na 34 °C

SVAKA ČAST Na biciklima od Preloga do Vukovara na 34 °C

U ranim jutarnjim satima, 24. lipnja 2017. ispred župne crkve u Prelogu, okupilo se 26 biciklista spremnih da prevale put dug 280 km od Preloga do Vukovara. Ovo je peta godina za redom da se na ovaj način odaje počast palim braniteljima povodom Dana državnosti.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa. Na sve bicikliste i njihove bicikle blagoslov je zazvao velečasni Nikola Markušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Valja spomenuti da su među 26 biciklista bile i dvije biciklistice te dva djelatnika Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek i Dario Ratkajec koji su se pobrinuli da svi sigurno prođu kroz prometna čvorišta koordinirajući pratnju s ostalim policijskim upravama.

Cilj prvoga dana je bila Pustara Višnjica udaljena oko 130 km gdje su se biciklisti odmorili i prespavali. Vremenski su uvjeti bili teški i pratila ih je visoka temperatura od +34 stupnjeva.

Drugi dan se već u 5:00 krenulo iz Višnjice dalje prema Vukovaru. U Grad Heroj se stiglo oko 12:30 sati. Prešlo se 145 km po vrlo teškome vremenu i visokoj temperaturi od čak +38, no bez ijednog kvara ili pada. Upalile su se svijeće na Trpinjskoj cesti poginulim djelatnicima Policijske uprave Međimurske. Isti dan je iz Preloga krenuo autobus s članovima obitelji hrabrih biciklista koji su ih dočekali kod Vodotornja.

 

Nakon spremanja bicikala u autobus i ručka, obišlo se Memorijalno groblje Vukovar gdje su se također upalili lampaši u spomen na sve žrtve. Zatim se obišla Ovčara gdje se odala počast mukom ubijenim ranjenicima i braniteljima iz Vukovarske bolnice.

Za kraj ovog pothvata svi su sudionici posjetili Ilok i Iločke podrume uz degustaciju vina. Povratak u Prelog je bio u ponoć!, javlja Prelog.hr.

Veliko hvala svim sponzorima, posebno Gradu Prelogu i Zajednici sportskih udruga Grada Preloga te Trgovini Beciklin, Novom Feromontu Donji Kraljevec, KTC-u Križevci, Čakovečkim mlinovima, METSS-u, Pekari Šercer, Jil sokovima, Mesnicama Kiš, Citybaru Prelog, CROMATIC-u Prelog, Caffe baru Forum, Caffe baru Kapljica & Sistemima Zvonarek, Lidobaru Prelog, Gradskoj kavani Lovac, DG Sportu, Trattoriji Rossa, Caffe baru Eden, WDF Globočec Ludbreški, Tehnixu, Peradarstvu Blagus, Streetbaru Prelog, Kometu Prelog, Euroklimi Goričan, Ferokotlu Donji Kraljevec, Kerbeku Donji Kraljevec, Martiju Prelog, Samoposlugi Maja Hodošan i RBA Hrvatska. Medijski su nas popratili Studio M, eMeđimurje, List Međimurje i Međimurske novine.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!