Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
VELIKO PRIZNANJE Grad Prelog ima Knjižnicu godine!

VELIKO PRIZNANJE Grad Prelog ima Knjižnicu godine!

Glavni odbor HKD-a na svojoj je 5. sjednici, održanoj 13. srpnja 2017., nakon pročitanog izviješća Povjerenstva za dodjelu priznanja 'Knjižnica godine', odlučio prema prijedlogu Povjerenstva dodijeliti priznanje 'Knjižnica godine' 2017. godine Knjižnici i čitaonici grada Preloga. 

Priznanje će biti uručeno 11. studenoga 2017. godine na Dan hrvatskih knjižnica.

Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje 'Knjižnice godine' u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama. Priznanje 'Knjižnice godine' dodjeljuje se najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema Kriterijima za vrednovanje/procjenjivanje izvrsnosti za dodjelu priznanja 'Knjižnice godine'. Ravnateljica ustanove je Maja Lesinger.

Obrazloženje:

Temeljem Poslovnika o radu povjerenstva za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“ i Pravilnika o dodjeli priznanja „Knjižnica godine“ te nakon detaljnog stručnog razmatranja šestero kandidatura (Gradska knjižnica Beli Manastir, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Gradska knjižnica Solin, Gradska knjižnica Poreč, Knjižnica i čitaonica grada Preloga, Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) javnim glasovanjem, članovi Povjerenstva za dodjelu priznanja „Knjižnica godine“ predlažu da se Knjižnici i čitaonici grada Preloga dodjeli priznanje „Knjižnica godine“.

Sukladno razmotrenim kriterijima za vrednovanje i procjenjivanje izvrsnosti nominiranih knjižnica prema Pravilniku o dodjeli priznanja „Knjižnica godine“, Knjižnica i čitaonica grada Preloga istaknula se ostvarenim rezultatima u kontekstu raspoloživih resursa.

U radu Knjižnice prepoznaje se „dodana vrijednost“ sveukupnosti profesionalnog rada i produkcije knjižnice na platformi strateških postavki koje mora zadovoljavati u odnosu na svoju vrstu (u ovom slučaju narodna knjižnica). Ostvareni programi i usluge odlikuju se visokom profesionalnom kvalitetom, suvremenošću, inovativnošću i kreativnošću.

Program rada je strateški promišljen, usmjeren je različitim kategorijama korisnika i korisničkim potrebama te otvoren prema domaćoj i međunarodnoj javnosti. Jasno je vidljiva snažna uloga koju ova Knjižnica nosi i producira u lokalnoj zajednici, prepoznaje se ustrajnost u naporima ka daljnjem napredovanju u ukupnom stručnom radu te razvijanju suvremenih i elektroničkih knjižničarskih principa djelovanja prema ciljanim korisnicima.

Procjena sveukupne djelatnosti Knjižnice i čitaonice grada Preloga ukazuje na činjenicu da profesionalci odgovorni za njezin rad i razvoj nisu samo stručni djelatnici nego knjižničarski profesionalci koji svojim osobnim i profesionalnim angažmanom i integritetom potvrđuju najvišu razinu knjižničarstva kao društveno odgovorne i razvojno-značajne profesije. (Izvor: www.hkdrustvo.hr)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!