Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PONOS PRELOGA Ivana Najman dobitnica je Rektorove nagrade

PONOS PRELOGA Ivana Najman dobitnica je Rektorove nagrade

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek priredio je danas prijem za Ivanu Najman iz Cirkovljana, dobitnicu Rektorove nagrade na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, za rad pod nazivom 'Usporedba preciznosti otisaka dobivenih različitim metodama miješanja alginata'.

Ivana, vidno uzbuđena, se je zahvalila na ovom činu gradonačelnika, a kada je riječ o nagradi koju je zaslužila za svoj rad rekla je kako je on nastao u suradnji s njezinom kolegicom Tenom Stričak. Alginate (materijale) su miješale na tri različita načina kao bi usporedile preciznost, površinsku, 3D i 2 D, a što može koristi daljnjim istraživanjima u stomatologiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

25- godišnja Ivana je prije tri tjedana diplomirala na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, momentalno je na razmjeni, stručnoj praksi, dva mjeseca u Grazu odakle putuje i u Beč skupljajući iskustva.

Čuli smo da namjeravaš ostati u Hrvatskoj, planovi?

- Da. S obzirom da sam stažirala u Kotoribi kod dr. Helge Golubić mislim da ću se tamo i zaposliti, a i ova sadašnja edukacija mi je dobra, a željela bi da u Prelogu i Međimurju potaknemo ljude da brinu u zdravlju svojih zubi - rekla je.

Gradonačelnik Kolarek, izražavajući ponos takvim prijemom, je naglasio:

- S obzirom da je Ivana izrazila želju ostanka u Međimurju čini jednu pozitivnu stvar. Držim kako neće imati nekih problema u daljnjem stručnom usavršavanju, a ova nagrada joj mora biti poticaj za njezin daljnji rad. Drago mi je zbog nje i njezine obitelji, koju vrlo dobro poznajem, vjerujem da će u svim naumima uspjeti - naglasio je Kolarek i ponosno dodao kako je unatrag četiri, pet godina ovo peta nagrada takve vrste koja je došla u Prelog, a s obzirom na broj studenata je to dobar prosjek, a što je dokaz da ovdje rastu vrijedni i marljivi studenti.

U znak priznanja i zahvalnosti gradonačelnik je mladoj stomatologinji uručio Monografiju grada i gradski zlatnik.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!