MUZEJ GRADA PRELOGA Kreativno ljeto u muzeju

Ljetne radionice u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga održavale su se od 27. srpnja do 22. kolovoza 2017. godine. Polaznici radionica mogli su praznike u muzeju provesti na kreativan i zanimljiv način. Pritom su iskazali maštovitost i umijeće stvaranja u raznim likovnim tehnikama.

Na radionici ‘Morski svijet’ polaznici su u duhu ljeta izrađivali životinje iz morskih dubina, šarene ribe i maske morskog psa od kartona koje su naposljetku isprobali. Sljedeća radionica muzej je zabijelila brašnom od čega su izrađene figurice od tijesta među kojima su se našle školjke, morski ježinci, zvijezde i ostali stanovnici mora.

Koliko tornjevi raznih zamišljenih crkava mogu biti visoki istražili su na radionici izrade makete. Da crkve nemaju samo obične prozore već vitraje, razlike između svoda, stropa i kupole, polaznici su naučili kroz kreativni zanos.

Odjeću od papira izrezivali su kako bi obukli zamišljene likove poput Darth Vadera, Supermana, Ironmana, gejše, mladenke u vjenčanici i ostalog društva. Na posljednjoj radionici zaigrali su Čovječe ne ljuti se u kojem su “figurice” bili sami polaznici radionica, kroz dječji žamor i veselu atmosferu bez ikakve ljutnje priveli smo ljeto u muzeju kraju. U jesenskom periodu čekaju nas radionice namijenjene školskim grupama o kojima će više riječi biti u mjesecu rujnu.

Da se kontinentalni turizam razvija u pravom smjeru govori činjenica da posjete muzeju u ljetnim mjesecima nisu stale. Zanimljivo je da je muzej posjetio gospodin kojem plaže i sunca ne nedostaje u rodnom mu Miamiu.

Još je prilike za kratko uživanje u morskim motivima na izložbi Likovnog kruga Pohižek koja se može razgledati do 07. rujna 2017. godine. Kroz cijelu godinu za posjete je na raspolaganju stalni postav muzeja Naivna umjetnost – hrvatski ponos.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije