Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
LIDIJA JELENA JURČEC Nikad ispričana priča o jednom putovanju

LIDIJA JELENA JURČEC Nikad ispričana priča o jednom putovanju

Izložbom 'Nikad ispričana priča o jednom putovanju', u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, predstavila se umjetnica Lidija Jelena Jurčec. Oduševljena Leonardom da Vincijem u mladosti stvara prve ozbiljne slike biblijskih motiva u tehnici ulja na platnu, a kasnije počinje i slikanjem aktova.

Ujedno se bavi kreiranjem i šivanjem odjevnih predmeta gdje može primjenjivati svoje crteže izrađene olovkom, tušem i ugljenom i onda ih aplicirati na odjevne predmete. Tokom svoga umjetničkoga sazrijevanja prolazi kroz faze slikanja sa akrilnim bojama pa do crteža karikatura i šaljivih ilustracija da bi se na kraju zaustavila na korištenju kombiniranih podloga. Kroz formu kontura i reljefa radi figurativnu apstrakciju koristeći slobodu mix medie.

Voli isticati da joj je najmilija umjetnost pračovjeka koji je dostupnim prirodnim materijalima ostavljao slikarske i kiparske tragove na stijenama pećina. Djelima izloženima u Prelogu, autorica nas svojim slikarskim putovanjem uvodi u šarolikost tema koje odabire. Okupira ju svijet oko nas, kao primjerice ciklus 'Frajle' iz kojeg je za ovu izložbu izabrala nekoliko djela, ali nam predstavlja i izvanjski svijet, nevidljiv našem oku poput anđela.

O izložbi je govorila te izložbu otvorila kustosica Muzeja Croata insulanus Grada Preloga Iva Kožnjak, a predstavila se i autorica Lidija Jelena Jurčec. O njezinom radu govorio je Ivica Krajačić, a otvorenje je glazbom na gitari obogatio Kristijan Čurila.

Izložba traje do 10. studenog 2017. godine, a ulaz je besplatan, javlja Prelog.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!