Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
DAN NEOVISNIH KINA U Prelogu 'Mali leteći medvjedići' i 'Odisej'

DAN NEOVISNIH KINA U Prelogu 'Mali leteći medvjedići' i 'Odisej'

Dan neovisnih kina je filmska manifestacija koja se obilježava diljem Hrvatske, 7. studenoga, u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača, sa svrhom promoviranja kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture.

Tim povodom će se u utorak, 7. studenoga 2017. godine, u Domu kulture Grada Preloga organizirati besplatne filmske projekcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- 17,00 sati - animirana serija „Mali leteći medvjedi“.

Serija je prvi put emitirani 1990. godine. Nastala je u hrvatsko-kanadskoj koprodukciji, osvojila srca mališana, ali i onih starijih diljem zemalja regije zajednicom krilatih medvjedića koji su nastojali vratiti sklad u stoljetnu šumu. Mudar odabir ekoloških tema iz svakodnevnog života godinama je golicao maštu publike zbog borbe očaravajućih animiranih junaka za čistiji i zdraviji svijet oko nas.

Medvjed Platon, Tina, Dado, blizanke Jasmina i Latica te braća Joško i Janko iz epizode u epizodu pokušavali su povratiti narušenu idilu, boreći se ne samo protiv čovjeka nego i Smradca i Smucala koji šumu zagađuju otpacima ljudskog napretka.

Autori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić.

Prvi serijal redateljsko je djelo Jeana Sarraulta, dok se u ulozi režisera drugog serijala našao Michele Lamire.

 - 19,00 sati dramski film „Odisej“

To je priča o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea iz 2016. godine. Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena, stavio u središte svjetske filmske produkcije; spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče.

„Odisej“ donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone (Audrey Tautou) te dvojicom sinova, od kojih tragično stradalog Pihillipea glumi Pierre Niney. Ove je godine film nagrađen francuskom nagradom César za najbolji zvuk te je nominiran nagradom Globe de Cristal za najboljeg muškog glumca (Lambert Wilson) i žensku glumicu (Audrey Tautou).

- Pozivamo vas da ovim besplatnim filmskim projekcijama proslavimo treći rođendan Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača - poručuju iz Doma kulture Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!