Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Obilježen blagdan Svih svetih

PRELOG Obilježen blagdan Svih svetih

Povodom blagdana Svih svetih, predstavnici Grada Preloga, položili su vijence i svijeće na centralne križeve groblja u Prelogu, Cirkovljanu, Draškovcu i Svetom Jurju u Trnju.

Vijence i svijeće položili su gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, predsjednici i predstavnici mjesnih odbora s područja Preloga te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih.

Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje pošto su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u krvi Jaganjčevoj. 

Kako ne znamo poimence svih koji su umrli na glasu svetosti, Crkva je odredila ovaj dan kada se zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate.

Vijenci i svijeće na centralne križeve groblja u Prelogu, Cirkovljanu, Draškovcu i Svetom Jurju u Trnju, položeni su uoči blagdana Svih svetih, u utorak 31. listopada.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!