Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
STIŽE VELIKO PRIZNANJE Knjižnica Prelog je najbolja u Hrvatskoj!

STIŽE VELIKO PRIZNANJE Knjižnica Prelog je najbolja u Hrvatskoj!

Središnja svečanost Dana hrvatskih knjižnica održat će se u petak, 10. studenoga u 12 sati u Knjižnici i čitaonici grada Preloga.

Na svečanosti će upravo toj knjižnici biti uručeno priznanje za Knjižnicu godine, a otkrit će se i koja je knjižnica snimila najbolji promotivni film o svojem radu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnji se Dan hrvatskih knjižnica održava pod sloganom „Knjižnica za sve nas. Dođi i ti. Okreni stranicu!“. Tim se sloganom osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost želi potaknuti ne samo na promišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i osuvremenjivanje hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

U svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama, Hrvatsko knjižničarsko društvo od 2012. godine dodjeljuje priznanje Knjižnica godine najboljoj knjižnici čiju izvrsnost procjenjuje posebno povjerenstvo.

Sa željom da se u svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica kreativnim aktivnostima uključe knjižnice, objavljen je natječaj za Natječaj za najbolji promotivni film o knjižnici, knjižničnim uslugama ili bilo kojoj vrsti promocije knjižnica.

Dan hrvatskih knjižnica je 11. studenoga. Taj je dan izabran jer je 11. studenoga 1960. donesen Zakon o bibliotekama kojim su postavljeni pravni temelji za sustavni rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica, nositeljica razvoja pismenosti i obrazovanja te čuvarica hrvatske kulturne i znanstvene baštine.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!