DOGAĐANJA U PRELOGU Humanitarni koncert, Božićni sajam, paljenje svijeće

Donosimo pregled događanja u Gradu Prelogu od 6. do 13. prosinca.

– 8.12.2017. HUMANITARNI KONCERT ‘OBITELJSKA BOŽIĆNA PRIČA’ U 19 SATI

Inner Wheel klub Prelog organizator je ovog humanitarnog koncerta. Inače, kroz sedam godina djelovanja Inner Wheel kluba Prelog, desetak članica uspjelo je prikupiti i donirati preko 187.000 kuna.

Nastupit će Mirko Švenda Žiga, međimurski slavuj, koji se ‘Najljepšom obiteljskom pričom’ predstavio prije nekoliko mjeseci zagrebačkoj publici u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Uz njega nastupit će sjajna glazbena obitelj Rucner.

Iz Inner Wheel kluba Prelog pozivaju sve ljude dobra srca da podrže ovaj koncert kako bi pomogli mladim ljudima s područja Grada Preloga da lakše prijeđu trenutnu stepenicu svog obrazovanja.

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna. Pretprodaja ulaznica: Turistička zajednica Grada Preloga, Trattoria Rossa, Hotel Panorama Prelog.

– 14.12.2017. ‘BIJELI BOŽIĆ’ OSNOVNE ŠKOLE DRAŠKOVEC U 17 SATI

Programima u sklopu Adventa u Prelogu 2017. godine pridružuje se i Osnovna škola Draškovec. Dođite pogledati kakvu su priču pod nazivom ‘Bijeli Božić’ pripremili ove godine.

– 15.12.2017. ‘PJESMOM DO SRCA’ UDRUGE UMIROVLJENIKA PRELOG U 18 SATI

Pjevački zbor Udruge umirovljenika Grada Preloga djeluje unutar Udruge umirovljenika Grada Preloga te svojim nastupima uljepšavaju brojna događanja na području Preloga. Nastupili su širom Međimurske županije, proputovali Hrvatskom i Slovenijom.

Prošle su godine bili i domaćini Smotre pjevačkih zborova umirovljenika s područja cijele Hrvatske. Od prvog dana zbor vodi profesorica Ljubica Crnčec.

DOGAĐANJA

– 6.12.2017. DAN GRADA PRELOGA

Program obilježavanja Dana Grada Preloga:

– od 9 do 13 sati – Druženje u centru Preloga (Trg sv. Jakoba) za sve građane uz kobasice i kuhano vino
– 10 sati – Otvorenje Nove ulice u Čehovcu – obilježavanje završetka radova na uređenju Nove ulice u Čehovcu
– 10.45 sati – Otvorenje gobne kuće u Prelogu
– 11.30 sati – Otkrivanje poklonca sv. Antuna, ulica Matije Gupca u Prelogu
– 12.15 sati – Otvorenje pametne klupe u centru Preloga
– 16 sati – Polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred centralnog križa na groblju u Prelogu
– 16.30 sati – Sveta misa povodom Dana Grada Preloga u Župnoj crkvi sv. Jakoba
– 17.45 sati – Polaganje vijenaca i paljenja svijeća na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe/Prijavak Zrinske Garde Čakovec
– 18 sati – Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga u Domu kulture Grada Preloga

– 8. i 9.12. BOŽIĆNI SAJAM U PRELOGU OD 9 DO 18 SATI, TRG SLOBODE

Turistička zajednica i Grad Prelog i ove godine organiziraju tradicionalni Božićni sajam koji će se održati na Trgu slobode ispred Doma kulture 8. i 9. prosinca 2017. godine (petak i subota) od 9.00 do sati.

Pozivaju se svi izlagači koji se bave ručnim radovima, izradom nakita, božićnim čestitkama, ugostitelje, OPG-ove, te ostale udruge sa područja Grada Preloga da se prijave za izlaganje i/ili prodaju svojih proizvoda, radova i usluga.

Svim izlagačima osigurani su štandovi, a sudjelovanje je besplatno. Prijave za sudjelovanje na sajmu primaju se u Turističkoj zajednici Grada Preloga, na broj telefona 040 638 694 ili 099 33 444 17 ili na e-mail: tz@prelog.hr, zaključno sa 6.12.2017. godine.

Također pozivaju se svi građani da posjete Božićni sajam te da u ovo adventsko vrijeme uživaju u bogatom zabavnom programu uz kuhano vino i ukusne božićne delicije.

– 9.12.2017. PALJENJE II ADVENTSKE SVIJEĆE U 17,30 TRG SV. JAKOBA, PRELOG

Već nekoliko godina unazad vjernici Župe sv. Jakoba pale svijeće na adventskom vijencu na Trgu svetog Jakoba. Program se sastoji od molitve, pjesme i meditacije, a svijeće će svake subote, u večernjim satima, paliti predstavnici Grada Preloga i Župnog pastoralnog vijeća Župe sv. Jakoba.

– 9.12.2017. KLA PRELOG – ’20 GODINA USPJEŠNIH PRIČA’ U 15,00 VATROGASNI DOM PRELOG

Već dvadeset godina na području Preloga djeluje Klub liječenih alkoholičara. Svaka osoba kojoj su pomogli svojim radom, za njih je na neki način uspješna priča.

Klub liječenih alkoholičara Prelog tradicionalno održava svoju godišnju skupštinu te se tom prilikom uz apstinente Kluba liječenih alkoholičara Prelog i članove njihovih obitelji koji im pružaju podršku, okupljaju i gosti iz brojnih sličnih klubova iz Međimurja, Varaždina, Koprivnice, Križevaca, Zagreba i Ljubljane.

FILMSKI PROGRAM – DOM KULTURE GRADA PRELOGA

– 9. i 10.12.2017., SUBOTA I NEDJELJA

– Medvjedić Paddington 2 (Paddington 2) u 17 sati – Animirani, komedija, obiteljski

Sada kada se medvjedić Paddington sretno smjestio kod obitelji Brown, gdje je postao popularan član zajednice, širi radost i ljubav gdje god dođe.

U potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tete Lucy, Paddington naiđe na savršenu knjigu u antikvarnici te će morati odraditi niz poslova kako bi je mogao kupiti. Međutim, kada otkrije da je knjiga ukradena, Paddingoton i Brownsi će morati krenuti u potragu za lopovom.

– Božić kod zločestih mama (A Bad Moms Christmsa) u 19 sati – Komedija

Uloge: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell
Mila Kunis, Kristen Bell i Kathryn Hahn repriziraju svoje uloge u komediji smještenoj u dobrostojeće čikaško predgrađe kojim vladaju chic supermame i odlučuju o tome što je prihvatljivo ponašanje, a što nije.

Veseli trojac će se ovaj put suočiti sa stresom koji sa sobom donose blagdani s obitelji. Ekipi se pridružuju i Susan Sarandon koja će glumiti Carlinu majku (Hahn), Christine Baranski Amyinu (Kunis), a Cheryl Hines Kikinu majku (Bell).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije