Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Otvorena izložba 'Devet desetljeća Sloge'

FOTO Otvorena izložba 'Devet desetljeća Sloge'

Otvorenjem izložbe 'Devet desetljeća Sloge', u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, započela je proslava devedeset godina Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga.

Izložba prikazuje život ove udruge kroz fotografije, skupljene zahvalnice i diplome, isječke iz novina. O izložbi su govorili predsjednik Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga Damir Mužanić, autorica izložbe Mirjana Hržić, a izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kulturna društva i udruge tradicionalno imaju nezaobilaznu ulogu u društvenom životu Preloga. Kako je zapisao akademik Vinko Žganec, Prelog je jedan od najvažnijih izvorišta narodnoga stvaralaštva, a ovdašnja kulturna društva i grupe istinski su čuvari te baštine i ambasadori njezine prezentacije u zemlji i svijetu.

Kao sastavni dio seljačkog pokreta braće Radić, Ogranak seljačke sloge osnovan je u Prelogu 1927. godine. Izložba donosi mali uvid u devedeset godina rada ovoga društva na čiju je povijest Prelog posebno ponosan, javlja Prelog.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!