Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga na Sveta tri kralja

FOTO Koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga na Sveta tri kralja

Tradicionalni koncert uz blagdan Sveta tri kralja održali su u subotu, u Domu kulture Grada Preloga, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga. Puhački orkestri zasigurno su najbrojniji i najpopularniji u svijetu.

Sjajem i zvukom svojih instrumenata uveličavaju brojne svečanosti, svojim odorama simboliziraju povijest i boje svoga grada, skladan korak članova puhačkih orkestara daje puls glazbi koja je uvijek i za sva vremena najjači izvor snage, ljepote i optimizma života.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a svojim nastupima prate brojna događanja na području Preloga. Puhački orkestar Grada Preloga osnovan je 21. studenog 2013. godine, a to doba okupio je uglavnom mlade glazbenike, tada učenike osnovne škole. Ovo još uvijek mlado glazbeno društvo, nastavlja dugu tradiciju priločkih limenih glazbi.

Prva je tako limena glazba u Prelogu, u sklopu tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovana 1905. godine. Voditelj orkestra je profesor Igor Hrustek, a 2017. godine bili su uspješni domaćini Županijske smotre puhačkih orkestara Međimurske županije. Probe orkestra održavaju se utorkom i subotom u prostorima Udruge u Glavnoj ulici 5 gdje se mogu javiti novi članovi.

Od osnivanja orkestar je održao 74 nastupa, a u prošloj godini 17 nastupa. U svibnju će orkestar slaviti  5. rođendan za koji pripremamo rođendanski koncert. U programu koncerta, kao gosti su nastupili članovi Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica, a u ispunjenoj dvorani Doma kulture u koncertu je uživao i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Svim je posjetiteljima zahvalila te zaželjela sve najljepše u 2018. godini, predsjednica Puhačkog orkestra Vesna Mikec. Koncertom Puhačkog orkestra Grada Preloga završena su i sva događanja vezana uz ovogodišnji program Advent u Prelogu, javlja Prelog.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!