Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Nedjeljom i praznikom zabrana košnje trave i piljenja drva

PRELOG Nedjeljom i praznikom zabrana košnje trave i piljenja drva

Gradsko vijeće Grada Preloga donijelo je novu Odliku o komunalnom redu kojom se propisuje komunalni red na području Grada Preloga te mjere za njegovo provođenje.

U Odluci koja ima čak 148 članaka kojima se propisuje komunalni red izdvojit ćemo dvije. Tako je zabranjeno na vidljivim dijelovima prozora, balkonima i ogradama okrenutim neposredno na javnu površinu vješati rublje, izlagati posteljinu, sagove i slično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zabranjeno je crtati, šarati, lijepiti plakate ili na drugi način prljati ili nagrđivati pročelja građevina i ograda. Zabranjeno je naslanjati bicikle, motocikle i druge predmete na pročelja građevina i ograda.

Travnjake, vrtove, voćnjake i druge slične površine ispred građevina, kao i neizgrađena građevinska zemljišta uz javne površine, vlasnici odnosno korisnici moraju redovito održavati i držati urednima. Dvorišta i vrtovi moraju se koristiti na način da s njih ne dolaze nikakvi štetni utjecaji na javne površine, susjedne građevine, komunalne objekte i uređaje i druge površine.

Ukrasni nasadi, voćke i druga stabla ne smiju svojim granama prelaziti na javne prometne površine, te ne smiju biti posađeni tako da otežavaju preglednost odvijanja prometa. Travu i korov uz ogradu i javnu površinu vlasnici i posjednici dužni su redovito uklanjati.

Lišće, cvjetove, plodove i grane koje padnu na javnu prometnu površinu vlasnici su dužni odmah ukloniti, a javnu površinu očistiti. Zabranjeno je spaljivanje svih otpadnih tvari na dvorištima i vrtovima.

U Odluci piše kako je nedjeljom i državnim praznicima do 10 sati ujutro, zabranjeno košenje trave motornim kosilicama i trimerima te piljenje drva.

Fizičke i pravne osobe dužne su komunalnom redaru omogućiti nesmetano obavljanje nadzora, a naročito pristup prostorijama, objektima, napravama i uređajima. Ako komunalni redar u provođenju nadzora naiđe na otpor može zatražiti pomoć Policijske uprave.

Predviđene su i novčane kazne. Cijelu Odluku pročitajte klikom ovdje (PDF).

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!