Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Glavatica iz Preloga ima čak 8 hrvatskih reprezentativaca

FOTO Glavatica iz Preloga ima čak 8 hrvatskih reprezentativaca

Svoju izvještajnu godišnju skupštinu, u prostoru restorana Hotela Panorama u Prelogu, održalo je Športsko ribolovno društvo Glavatica iz Preloga. Skupština je održana u subotu, 20. siječnja 2018. godine.

Izvještaj o radu u prošloj godini podnio je predsjednik društva Franjo Bermanec, a sve je članove, ispred Grada Preloga, pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošle je godine odrađeno deset radnih akcija u svrhu čišćenja okoliša, a uređena je terasa i ribički dom. Natjecatelji Glavatice u 2017. godini ostvarili su vrhunske rezultate. Kadeti Glavatice prvaci su županijskog kupa, a na kupu Hrvatske plasirali su se na 16. mjesto.

Ekipu su činili Matija Orehov, Roko Strnad i Jan Varga. Kadetkinje su prvakinje županijskog kupa, na završnici kupa Hrvatske osvojile su 10. mjesto, a ekipu su činile Katarina Rojko, Sara Pokrivač i Simona Vlašić.

Juniori (Luka Orehov, Matija Orehov i Benjamin Bermanec) su u natjecanju županijskog kupa osvojili drugo mjesto, a na završnici kupa Hrvatske plasirali su se na 5. mjesto. U pojedinačnoj kokurenciji Benjamin Bermanec juniorski je prvak Hrvatske.

U Hrvatskoj ligi mladeži u kategoriji U25 viceprvak Hrvatske je Alan Perko. U Prvoj Hrvatskoj ligi seniora, seniori su potvrdili svoju kvalitetu plasirajući se na treće mjesto, gdje su u ekipi bili Alan Perko, Matija Lončar, Željko Ražen i Turković Ivan, a kapetan i vođa tima bio je Zoran Pfeifer.

U Hrvatskoj feeder ligi (lov ribe sa hranilicom) Glavatica ima prvake Hrvatske (Davor Kolmanić, Ninoslav Žagar, Antonio Horvatić i Dorijan Gavez). Tako će ekipa Glavatice sljedeće godine nastupiti na svjetskom klupskom prvenstvu u Bjelorusiji. Antonio Horvatić svojim je plasmanom ušao u reprezentaciju Hrvatske i slijedeće godine će nastupiti na svjetskom prvenstvu u Italiji.

Glavatica je ove godine imala svoje predstavnike na tri svjetska prvenstva u tri kategorije, U15, U25 i seniori. U kategoriji  U25 Alan Perko s reprezentacijom osvaja 5. mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji plasirao se na visoko 11. mjesto. Glavatica je ove godine bila domaćin brojnih natjecanja: Hrvatske Lige mladeži, Prve Hrvatske Lige, Hrvatske feeder Lige, Prve Županijske Lige, Županijske lige veterana, organizirali su Kup grada Preloga, Zimsku Ligu, društvena natjecanja, Malu školu ribolova te ribolovni Kup gospodarstvenika.

U 2018. godini Glavatica će imati ukupno 8 hrvatskih reprezentativaca, a u planu je i organizacija brojnih natjecanja iz klupskog te kalendara ribolovnih saveza Međimurja i Hrvatske, javlja Prelog.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!