Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
DOGAĐANJA U PRELOGU Izložba, fašnjak, Valentinovo...

DOGAĐANJA U PRELOGU Izložba, fašnjak, Valentinovo...

Donosimo pregled događanja u Gradu Prelogu od 7. do 14. veljače.

Muzej Croata insulanus Grada Preloga - 26.1. - 28.2. izložba 'Povijest sporta u Prelogu'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muzej Croata insulanus i ove se godine priključio manifestaciji Noć muzeja. Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport. U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja: „Važno je sudjelovati – Muzeji i sport“, želi se kroz izložbu „Povijest sporta u Prelogu“ prezentirati dugogodišnja tradicija sporta u Prelogu.

Prelog je dugi niz godina bio prepoznatljiv po speedwayu, motociklističkom sportu. Nogomet i sportski ribolov u Prelogu imaju tradiciju dugu preko sto godina, dok rukomet i tenis bilježe preko šest i sedam desetljeća dugo postojanje. Izložba je do kraja mjeseca veljače otvorena u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Fašnjak u Prelogu - 11.02.

Fašnička povorka i ove će godine proći Prelogom, u organizaciji Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga. Ove će godine povorka proći Prelogom u nedjelju, 11. veljače. Program počinje od 14.30 sati okupljanjem na Trgu slobode kod Doma kulture Grada Preloga, a nastavlja se fašničkom povorkom ulicama Preloga.

Povorku će već tradicionalno pratiti Puhački orkestar Grada Preloga. Pozivaju se Mjesni odbori s područja Preloga, udruge, grupe građana te svi koji žele promijeniti svoj izgled na jedan dan da se pridruže velikom fašničkom veselju u Gradu Prelogu.

Maskirajte se, uredite i na taj način uljepšajte ovaj dan i uživajte u bogatoj ponudi uz čaj i slatke krafne. Nakon fašničke povorke skupine će se predstaviti na Trgu ispred Doma kulture. Vrhunac manifestacije biti će suđenje i spaljivanje Fašnjaka.

Valentinovo u Prelogu - 13.02. utorak u 19 sati

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i Književni krug Prelog i ove godine organiziraju manifestaciju pod imenom Valentinovo u Prelogu. Valentinovsko druženje uz kolačiće, ljubavna pisma i poeziju održat će se uoči Valentinova, 13. veljače 2018. u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, s početkom u 19:00 sati.

U večeri ispunjenoj glazbom i stihovima sudjelovat će i učenici Osnovne škole Prelog te Srednje škole Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!