FOTO KU Seljačka sloga Prelog i Lafre oduševljavaju na Siciliji

Svakodnevnim nastupima na nekoj od pozornica 73. Međunarodnog festivala folklora ‘Festival del Mandorlo in Fiore’ (Festival bademovog cvijeta), članovi Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te članovi Kulturno umjetničke udruge Lafre iz Turčišća predstavljaju naš kraj i Republiku Hrvatsku.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš, koji se nalaze u pratnji, posjetili su i prigodnim poklonima zahvalili na gostoprimstvu gradonačelniku Agrigenta Calogeru Firetti te predstavnicima Turističke zajednice Agrigenta.

Inače, na ovogodišnjem Festivalu na Siciliji sudjeluju skupine iz Argentine, Armenije, Belgije, Bugarske, Kine, Hrvatske, Gruzije, Indije, Rumunjske, Rusije, Srbije i Turske. Svi će se oni posljednjih dana boriti za naklonost publike i posjetitelja, u borbi za titulu “Tempio d’Oro” – “Zlatni hram”.

Ta će se nagrada dodijeliti najboljoj skupini na završnoj nedjeljnoj svečanosti ispred Doline hramova u Agrigentu.

Za naše predstavnike možete glasati i na sljedećoj internet poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWafPubRRqjEp4vrBFTpktw1K0gYv8kqe3tL3qtH4nH-bIxQ/viewform.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije