IZLOŽBA Mateja i Monika Rusak u Prelog donose ‘San i javu’

Pozivamo vas na otvorenje izložbe ‘San i java’ autorica Mateje Rusak i Monike Rusak, 21.ožujka 2018. (srijeda) u 18 sati u Muzej Croata insulanus Grada Preloga.

Sestrinska veza, iako često kompleksna i višeslojna, neprijeporno je snažna i duboka spona koja može vezati i dvije osobe potpuno oprečnih karaktera. Dokaz da sestrinska suradnja može polučiti jakom kreativnom snagom koja dovodi do umjetničkih ostvarenja, usprkos složenosti odnosa, jest instalacija “San i java”, rezultat suradnje sestara Mateje i Monike Rusak.

Iako suprotnih karaktera, sanjarskog i realističnog tipa, i različitih medija izražavanja, grafička umjetnost te fotografija i filmska umjetnost, sestre Rusak uspjele su pronaći zajednički jezik i spoj svojih ideja i interesa pretočiti u jedno umjetničko djelo s ciljem istraživanja i proširivanja svog područja umjetničkog djelovanja.

Inspiraciju za svoj rad autorice pronalaze u pojavnom svijetu, flori i vremenskim prilikama, na što upućuje i glavni motiv fotografija, sjemenka jasena, žargonskog naziva “helikopter”. (Tekst iz predgovora: Jelena Petković)

Izložba je otvorena do 20. travnja 2018.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije