DOGAĐANJA U PRELOGU Izložba ‘San i java’, Lov na pisanicu, promocija Pikača…

Donosimo pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 28. ožujka do 4. travnja 2018. godine.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

IZLOŽBA “SAN I JAVA” MONIKE I MATEJE RUSAK

U srijedu, 21. ožujka 2017. godine, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, otvorena je izložba “San i java” autorica Monike i Mateje Rusak.

Mateja Rusak 2013. godine diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti te stekla titulu magistra likovne pedagogije. Sudjelovala je na četiri samostalne i dvadesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od 2014. radi kao nastavnica strukovnih predmeta likovne umjetnosti i dizajna u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu. Područje interesa su joj grafika, grafički dizajn te fotografija.

Članica je HDLU Varaždin. Živi i radi u Varaždinu. Monika Rusak završila je prediplomski stručni studij Multimedije, oblikovanje i primjene, Sveučilišta Sjever u Varaždinu.

Diplomski studij završila je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci na studiju Medijske umjetnosti i prakse (Intermedija) pod mentorstvom izv. prof. art. Nadije Mustapić (MFA) i izv. prof. art. Ingeborg Fülepp, mag. art.

Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno- eksperimentalni film “Zauvijek” sudjeluje na brojnim filmskim festivalima.

U zadnjih nekoliko godina sudjelovala je u nizu edukacijskih, umjetničkih i kulturnih programa, pohađala radionice i bavila se umjetničkim radom te izlaganjem svojih radova.

Mateja Rusak i Monika Rusak izložile su instalaciju “San i java” na izložbi Kulturoš (16.- 25.6.2017), u zgradi Scheier i atriju SOHO bara Čakovec.

Izložba se može razgledati do 20. travnja.

DOGAĐANJA

2.4.2018. LOV NA PISANICU DRUŠTVA NAŠA DJECA PRELOG

I ove godine, u organizaciji Društva naša djeca Prelog, u Prelogu će se tražiti pisanica. Popularni i sada već tradicionalni Lov na pisanicu na rasporedu je u ponedjeljak 2. travnja.

Uskrsni ponedjeljak biti će ispunjen dječjim veseljem, a Lov na pisanice započet će u 9 sati, na Trgu slobode ispred Doma kulture.

Ove godine Društvo Naša djeca priprema i natječaj, koji raspisuju zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Preloga, a traže Najpisanicu Grada Preloga.

Sve o ovom likovno – literarnom natječaju možete pronaći na klikom OVDJE.

Dođite, uživajte, stvarajte, prijavite se na natječaj za Najpisanicu Grada Preloga ili sudjelujte u Lovu na pisanicu, na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja.

3.4.2018. PROMOCIJA PIKAČA

Dvadeseti puta po redu, u Prelogu izlazi humoristično – satirični list Pikač. Pikač je vjerojatno danas jedini ovakav list u Republici Hrvatskoj, a izlazi od 1939. godine.

Promocija će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, u utorak 3. travnja, s početkom u 19 sati.

Uz promociju Pikača, posjetitelji će moći razgledati i izložbu karikatura Ivana Haramija Hansa, također dugogodišnjeg suradnika Pikača.

IZLOŽBA “S KROVOVA ŽUPE” ZVONIMIRA DOLENCA

Zvonimir Dolenec izlaže 33 oslikana crijepa skinuta prije nekoliko mjeseci sa krova župnog dvora Župe sv. Jakoba u Prelogu, prilikom njegove obnove.

33 slike simboliziraju 33 godine Isusova života na zemlji. Zvonimir Dolenec, rođen je 14. rujna 1950. godine u Prelogu u trgovačkoj familiji.

Završio je školu za RTV mehaničara u Varaždinu, a u devetnaestoj godini otvara popularni RTV servis. Slikarstvom se počinje baviti 1977. godine tehnikom naive na staklu, a od 1999. godine novom tehnikom koju je sam osmislio (staklo, silikon, spray).

Do sada je imao 12 samostalnih izložbi te je izlagao na oko 60 kolektivnih. Sudjelovao je na mnogim kolonijama, a rado dariva slike za dobrotvorne akcije.

Od 2004. godine bavi se inovacijama sa velikim uspjehom. Proglašen je 2007. godine za najboljeg izumitelja Međimurja. Ima uspjeha i na međunarodnim izložbama inovatora gdje dobiva i odličja.

Izložba se može razgledati do 7. travnja, u prostoru Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u Prelogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije