SVIRA TUBU Mladi glazbenik Niko Božek u Prelog donio prvu nagradu

U prostorima Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio je primanje za sjajnog mladog glazbenika Niku Božeka iz Preloga. Niko, već često puta nagrađivan na raznim natjecanjima mladih glazbenika, ponovno je oduševio na natjecanju u Zagrebu i u Prelog donio prvu nagradu.

Na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, Državnom natjecanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u disciplini “TUBA – II. kategorija (16. godina i mlađi)”, osvojio je prvu nagradu sa osvojenih 98,40 bodova.

Natjecanje je održano krajem mjeseca ožujka u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Za nastup ga je pripremala mentorica, profesorica Vesna Tota, a pratnja na glasoviru bila je profesorica Justina Obadić.

Uz Niku, prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su i roditelji Nike Božeka, Renata i Željko Božek te profesorica Vesna Tota. Gradonačelnik Kolarek istakao je ponos na Nikine uspjehe te je dodao da se nada da ćemo Niku uskoro čuti na samostalnom nastupu u Prelogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije