SASTANAK U PRE-KOMU U planu žute i plave kante za sve korisnike

Na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu, održan je radni sastanak načelnika općina koje danas okuplja te pruža svoje usluge Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom iz Preloga.

Tako su se okupili predstavnici Grada Preloga, općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Goričan, D. Kraljevec, Belica, Dekanovec, Donji Martijanec i Domašinec. U tijeku je niz projekata koje ove jedinice lokalne samouprave provode u okviru Pre – koma. Tako je na nedavnoj Skupštini društva, dogovoreno da se kreće u prijavu za nabavu plavih i žutih spremnika za sve korisnike gdje Pre-kom sakuplja otpad.

Jedinice lokalne samouprave prijavit će se na EU projekt za nabavu 20000 tisuća spremnika (10000 plavih spremnika za papir i 10000 žutih spremnika za plastiku), čija se vrijednost procjenjuje na ukupno za svih 12 jedinica lokalne samouprave, na 2,5 milijuna kuna od čega je 85% sredstava bespovratno.

Očekuje se da će proces nabave i isporuke završiti do kraja godine što ovisi o eventualnim žalbama na nabavu te će se odmah po isporuci spremnika krenuti u podjelu svim korisnicima.

Radni sastanak, kojem je nazočio i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, bio je prilika za druženje i razmjenu iskustava te još jedan dokaz odlične suradnje Grada Preloga i općina okupljenih u Gradskom komunalnom poduzeću Pre-kom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije