FOTO Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih preplavila Prelog

Prelog je u petak postao sportsko-edukativni centar Hrvatske. Park Mladost preplavili su osnovnoškolci iz Preloga i okolice spremni za natjecanja u graničaru i atletici kao i njihovi mali i veliki navijači.

Program je započeo u 15 sati izvođenjem himne koju je otpjevala Anamarija Glavina, učenica srednje škole Prelog i mini predstavom ”Sport za sve- svi za sport” osnovnoškolaca iz Preloga. Pozdrave svim okupljenima uputili su Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Plaketu zahvale za dugogodišnju podršku Igara gradonačelniku su donijeli mali sportaši predvođeni Stjepanom Hunjak, najboljim sportašem Preloga za 2017. godinu.

Gradonačelnik Kolarek zahvalio se Plazma Sportskim igrama na suradnji i istaknuo: ”Prelog je grad sporta, mnogo ulažemo u razvoj i edukaciju najmlađih stanovnika, a gostovanje Igara postaje tradicija. Vidimo se i slijedeće godine u Prelogu, europskom gradu sporta u 2019. godini”.

Veliko događanje u svom gradu nisu propustili ni Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća, Perica Hajdarović, načelnik općine Podturen te Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.

U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Dorijan Čavlek, Lucija Hozjak, Lino Plevnjak, te Amalia Kovač i Nela Sabolić koje su podijelile prvo mjesto.

Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Lavići i Leptiri.

Na događanju su bili i veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje” Zajedno više možemo – u akciji s policijom” u kojem su se provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na “fair play” igru, toleranciju i korektno navijanje.

Osnovnoškolci i građani mogli su naučiti sve o ponašanju u prometu, dobiti edukaciju iz forenzike i obići policijska vozila i motore. Coca- Cola kutak bio je pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode smo prikupljati za recikliranje. Hrvatska pošta je na svom štandu propagirala posebne ponude i pogodnosti.

Nakon Preloga, slijedi veliko svečano otvorenje 22. Plazma Sportskih igara mladih u Ivanić- Gradu, 16. svibnja.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (HEP rukometni turnir, Kinder sport turnir u uličnoj košarci, Hrvatska pošta cup teniski turnir, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, stolnom tenisu, mali nogomet, graničar, atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U 22 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.400.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije