Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
Stiže novih 300 tisuća kuna za uređenje naselja Jug

NOVIH TRISTO TISUĆA U PRELOG

Stiže novih 300 tisuća kuna za uređenje naselja Jug

U okviru Programa podrške regionalnom razvoju, među 93 odabrana projekta, našlo se i nekoliko projekata iz Međimurske županije

U okviru Programa podrške regionalnom razvoju, među 93 odabrana projekta, našlo se i nekoliko projekata iz Međimurske županije. Grad Prelog među odabranim se projektima našao sprojektom Izgradnje prometnica i kanalizacije dijela naselja Jug u Prelogu (obuhvat izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Jug Prelog) – 3. faza – nastavak.

Gradu Prelogu odobreno je 300.000,00 kuna, a Ugovor o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju, potpisan je u srijedu 16. svibnja 2018. godine u prostoru Hotela Panorama u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ugovor su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ispred Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Iz istog je programa prošle godine, Gradu Prelogu, za projekt "Izgradnja prometnice u Novoj ulici u Čehovcu - 2. Faza“, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo sveukupno 400.000 kuna.

Ministrica Žalac obratila se svim okupljenim županima, gradonačelnicima i načelnicima te najavila nove programe i projekte unutar Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!