Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
MURSKO SREDIŠĆE Obilježavanje blagdana svete Barbare - zaštitnice rudara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

blagdan svete barbare

MURSKO SREDIŠĆE Obilježavanje blagdana svete Barbare - zaštitnice rudara

Predstavljanje projekta izgradnje prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje i otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića u ulici Slatine

U Gradu Mursko Središće postoji dugogodišnja tradicija rudarenja koja seže od početka prošlog stoljeća. Pošto je rudarstvo bilo iznimno važno za naš kraj naša je dužnost da se to obilježi upravo na dan zaštitnice rudara – svete Barbare.

Tako već desetu godinu za redom Grad Mursko Središće tradicionalno slavi gradski blagdan Dan svete Barbare – zaštitnice rudara i građevinara. Na taj dan svake se godine predstavljaju značajni projekti koji su planirani i ostvareni u istoj godini. 

Jedni od projekata koji su ostvareni u 2019. godini, a koji su od iznimnog značaja za Grad Mursko Središće, predstavit će se u srijedu, na blagdan svete Barbare, a to su projekti izgradnje prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje i otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića u ulici Slatine, a koji su financirani sredstvima Europske unije. 

U srijedu, 04. prosinca 2019. godine, na blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara, s početkom u 10:00 sati u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava održat će se sveta misa za sve poginule rudare. Nakon svete mise položiti će se cvijeće kod spomenika svete Barbare.

U 11:15 sati biti će predstavljanje projekta izgradnje prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje u Murskom Središću dok će u 12:00 sati gradonačelnik Grada Mursko Središće sa suradnicima i uvaženim gostima svečano otvoriti novoizgrađeni dječji vrtić u ulici Slatine u Murskom Središću.

- Pozivamo građane da prisustvuju obilježavanju blagdana svete Barbare – zaštitnice rudara - poručuju iz Grada. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5973

Vezani članci

Reci što misliš!