ZBOG SUSTAVA 'ŠKOLE ZA ŽIVOT'

MURSKO SREDIŠĆE Umjetnička škola Miroslav Magdalenić seli u prostorije CZK ‘Rudar’

Uvjeti održavanja nastave Umjetničke škole u Osnovnoj školi bili su iznimno dobri, međutim zbog uvođenje sustava Škole za život, škola mora održavanje nastave i upotrebu učionica prilagoditi tehničkim i prostornim zahtjevima reforme

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić djeluje na nekoliko lokacija u Međimurskoj
županiji kako bi omogućila obrazovanje učenicima što šireg područja Međimurja. Jedan od najjstarijih Područnih odjela smješten je u Osnovnoj školi Mursko Središće.

Uvjeti održavanja nastave Umjetničke škole u Osnovnoj školi bili su iznimno dobri, međutim zbog uvođenje sustava Škole za život, škola mora održavanje nastave i upotrebu učionica prilagoditi tehničkim i prostornim zahtjevima reforme.

Iz navedenih razloga održavanje nastave Umjetničke škole u obliku kakav je bio do sada nije više mogući. Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Gradu Mursko Središće uputila je pismo namjere u svezi preseljenja Područnog odjela iz Osnovne škole Mursko Središće u prostorije Centra za kulturu ‘Rudar’.

Na sastanku na kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i ravnateljica škole Senka Bašek Šamec dogovoreno je da se izvidi situacija oko održavanje nastave u pomoćnim prostorijama za izvođače u CZK ‘Rudar’.

Na kolegiju gradonačelnika održanog 16. listopada 2019. godine dogovoreno je da pomoćne prostorije za izvođače koristi Umjetnička škola za održavanje nastave, te smještaj koncertnog klavira, u vlasništvu Umjetničke škole Miroslav Magdalenić, na binu CZK ‘Rudar’ koji će se moći koristiti za potrebe svih manifestacija koje će se održavati u CZK-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije