ŠtrudlaFest

FOTO Gradonačelnik Dražen Srpak na 4. Štrudlafestu u Jaškovu

Članice KUD-a 'Mura' Vesna Horvat, Miljenka Srša i Branka Kraljić sudjelovale su u natjecanju pripremanje naj štrudle

ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu, koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima. Ipak, ovaj gastronomski festival je drukčiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

Na 4. izdanju Štrudlafesta prisutvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je u ekipi sa gradonačelnicom Grada Ozalja Gordanom Lipšinić, zamjenicom gradonačelnika Grada Karlovca Andrejom Navijalić, zamjenicom župana Karlovačke županije Vesnom Hajsan Dolinar i ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Majom Grba-Bujević pripremamo štrudlu koja se prodavala u humanitarne svrhe. 

Očuvanje i obnova kulturne baštine, promocija turizma, umrežavanje udruga jedni su od interesa kojima se pokrenula suradnja između Grada Mursko Središće i Grada Ozlja. Već prilikom prvog posjeta gradonačelnika Dražena Srpaka u grad Ozalj potaknuti je razgovor o bratimljenju.

Grad Ozalj će na dnevni red gradskog vijeća staviti tekst Sporazuma o bratimljenu s Gradom Mursko Središće te isti prihvatiti. Također jedna od točki sljedećeg dnevnog reda Gradskog vijeća Grada Mursko Središće biti će prijedlog Sporazuma o bratimljenju. Potpisivanje Sporazuma bilo bi 30. travnja 2020. godine u Gradu Ozlju na obilježavanju svečanosti Dana Ozlja. Oba grada žele da se dobri kulturni i sportski odnosi  prošire i na uspostavljanje dobrih odnosa između samih građana. 

Na 4. Štrudlafestu prisustvovao je KUD “Mura” Mursko Središće koji je svojim repertuarom međimurskim pjesama oduševili brojne posjetitelje. Članice KUD-a “Mura”, Vesna Horvat, Miljenka Srša i Branka Kraljić sudjelovale su u natjecanju pripremanje naj štrudle “”Štrudla bez granice”. Iako nisu zauzela prva tri mjesta, prema komentarima posjetitelja štrudla naših serjojnčarki bila je jedna od najboljih. Grad Ozalj će svoje gostovanje uzvratiti te se predstaviti na manifestaciji “Martinje u gradu Rudara”.

Na poziv gradonačelnice Grada Ozlja gradonačelnik Dražen Srpak prisustvovat će na 20. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu u Gradu Ozlju, na kojem će biti i predstavnica Međimurske županije. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije