PROJEKT

RADOVI Zgrada DVD-a Mursko Središće dobiva novo ruho

Bit će izvršeni stolarski radovi, krovopokrivački i limarski radovi, fasaderski radovi, hidroizolacija i instalaterski radovi.

Grad Mursko Središće na visokoj razini surađuje sa svim svojim udrugama. Na sportskom polju udruge postižu krasne rezultate. Otvorenjem Centra za kulturu ‘Rudar’ udruge s kulturnog područja značajno su podigle svoje djelovanje.

Tehnička kultura koja se očituje kroz rad radioamatera značajno promovira grad Mursko Središće svojim djelovanjem. Niz drugih udruga civilnog društva kao što su Društvo ‘Naša djeca’ i Serjojnske mame i bebe također moćno doprinose radu za opće dobro i promociji najsjevernijeg grada.

U rad udruga Grad ulaže značajna sredstva koja su deseterostuko veća nego prije desetak godina te su donacije udrugama danas dosegle milijun i pol kuna. Važan segment djelovanja udruga je dobrovoljno vatrogastvo.

U gradu postoje tri dobrovoljna vatrogasna društva, a uskoro će osnovano biti i četvrto u Hlapičini. Grad je proteklih godina uložio značajna sredstva u razvoj DVD-a Mursko Središće, Peklenica i Križovec kroz ulaganje u kombi vozila, mala navalna vozila, opremu i zgrade. 

Kopleks Dobrovoljno vatrogasnog društva Mursko Središće kroz višegodišnji rad stalno je obnavljan i dograđivan.

Grad Mursko Središće vrlo pozorno prati sve javne pozive kroz koje se mogu priskrbiti sredstva za gradnju, obnovu ili funkcioniranje javno društvenog života. U 2018. godini bio je rapisan Javni poziv za energetsku učinkovitost javnih građevina te je Grad Mursko Središće u suradnji s DVD-om Mursko Središće prijavio za obnovu zgradu DVD-a u kojoj je smješten Upravni odjel policije te Zavod za mirovinsko osiguranje. 

Posredničko tijelo je odobrilo od ukupnog prijavljenog iznosa obnove u visini od 450.000,00 kuna iznos od 283.000,00 kuna dok će ostatak od 167.000,00 kuna, a što je udio DVD-a, platiti Grad Mursko Središće.

Kroz spomenutu energetsku obnovu biti će izvršeni sljedeći radovi: stolarski radovi, krovopokrivački i limarski radovi, fasaderski radovi, hidroizolacija i instalaterski radovi.

Radove će izvoditi tvrtka Tekeli projekt inženjering d.o.o. koja je bila najbolji ponuđač kroz provedeni postupak jednostavne nabave.

Polako se zaokružuje obnova svih zgrada u centru Murskog Središća, a gradonačelnik je dao nalog Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okolišta, stambene i komunalne poslove da stupi u kontakt s vlasnikom zgrade Poljoprivredne zadruge te vlasnicima zgrade u kojoj je trenutačno kiosk i mesnica Vajda, a koje su također potrebite sanacije fasada i pročelja. 

Krajem prošle godine stigla je Odluka o prihvatljivosti projekta energetske obnove zgrade, a danas su u Ministarstvu graditeljstva gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik DVD-a Mursko Središće Juraj Zadravec potpisali i preuzeli ugovor o energetskoj obnovi zgrade te tako radovi na njoj mogu odmah započeti, a naravno u zavisnosti od slobodnih kapaciteta izvođača, ali svakako sa željom da se do kraja godine zgrada u potpunosti obnovi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije