ljeto uz muru u murskom središću

FOTO Ružica Škvorc osvojila prvo mjesto s preukusnim ružicama s češnjakom

Održano je natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih 'proštenjskih' kolača, a istovremeno se održavao i Sajam domaćih proizvoda

Po drugi puta na šetnici uz rijeku Muru Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće organizirali su natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih “proštenjskih” kolača.

Natjecanju, koje se održalo u subotu, 29. lipnja 2019. godine, prisustvovalo je mnoštvo građana koji su došli degustirati ukusne slastice koje su pripremile vješte ruke žena i muškaraca iz područja grada Mursko Središće i šire. Svi natjecatelji su također i aranžirali svoje stolove prekrasnim cvijećem i starinama te su se pokazali kao zaista vješti slastičari.

Žiri, koji se sastojao od profesionalne slastičarke hotela Spa Golfer Sveti Martin na Muri Samante Nemec, Marijane Breglec i Gordane Kovačić, kušao je mnogobrojne kolače i teškom odlukom proglasio one najbolje.

Tako je Ružica Škvorc osvojila prvo mjesto s preukusnim ružicama s češnjakom  te je osvojila nagradu u iznosu od 750,00 kuna od strane Grada Mursko Središće. S ukusnim salenjacima predstavila se je Miljenka Srša te je osvojila drugo mjesto i nagradu u iznosu od 400,00 kuna. Saša Trstenjak pripremio je slatke i slane zeljove pogače te je osvojio treće mjesto i nagradu od 200,00 kuna. 

Žiri je također kao najinovativniji i najmaštovitiji  kolač izabrao “medenjake s porukom” koje je prekrasno dekorirala i pripremila natjecateljica Tanja Franjo iz Hlapičine te je osvojila nagradu LifeClass Terma Sveti Martin na Muri.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak zahvalio se svim natjecateljicama i žiriju na sudjelovanju i trudu te je istima podijelio vrijedne nagrade i priznanja.

Održan 9. Sajam domaćih proizvoda

Manifestacija “Ljeto uz Muru” prvi puta je organizira 2000. godine kao događaj koji će građanima grada Mursko Središće u ljetnim mjeseci ponuditi aktivnosti od kulturne baštine, sporta, zabave, kao dopuna turističke ponude grada. Danas manifestacija nije namijenjena samo lokalnom stanovništvu, nego je prerasla u nacionalni karakter manifestacije, koji naginje ka međunarodnoj manifestaciji. Manifestacije je organizirana na način da uključuje sudionike sa više različitih aspekta djelovanja, isto tako namijenjena je raznim ciljnim skupinama.

Na šetnici uz rijeku Muru u subotu 29. lipnja održan je 9. Sajam domaćih proizvoda – “Domaće je najbolje”. Na sajmu domaćih proizvoda predstavilo se 26 izlagača autohtonih proizvoda od bučinog ulja, proizvodi od sira, proizvodi od voća i povrća, meda, nakita, rukom rađenih ukrasa, likera. Izlagači su bili iz Međimurske, Varaždinske županije, Koprivničko – križevačke županije ali i inozemstva.

Izlagači koji su bili dio jučerašnjeg sajma su: DŽ Hlapičina – kolači, DŽ Mursko Središće – kolači, USR “Sport za sve” – kolači, “Izidina škrinjica” –Milena Petković – nakit i suveniri, OPG Trstenjak – domaća tjestenina, povrće i začini, Vera Vuri i Zdenka Sobočan – ručno rađeni proizvodi, Dinin kutak – prirodni sapuni, sol za kupanje , OPG Držanić – Ljutomania – proizvodi od ljute papričice, začin, OPG Zadravec – proizvodi od sira, OPG Korent – kupino vino, Braniteljska zadruga skulptura Umjetnička, OPG Biber – bučino ulje, Udruga “Izvor” Ivanovec – ručno rađeni proizvodi, OPG Čekunec – đžemovi, kompoti, razni proizvodi od voća, Pletivo Monny – trakice i ukrasi za kosu, vezice za dude, nakit, OPG Škvorc – rakije i likeri, OPG Stričak – proizvodi od gljiva, OPG Šenjug – sokovi od drijena, trnine, gloga, šipka, koprive i bazge te razni džemovi, OPG Just – bučino ulje, Udruga pčelara “Agacija” – med, OPG Dodlek – domaća tjestenina, OPG Hunjadi – sok od jabuke, brašno, kaša od heljde, Darinka Zadravec – ručno rađeni proizvodi, Ivan Car, Sajonara Debelec i Petar Brodar pletač šibnatih korpi.

Gradonačelnik Dražen Srpak je svakog izlagača pojedinačno predstavio, te im zahvalio što su svake godine dio Ljeta uz Muru. Cilj sajma je da se stvore nove mogućnosti i prilike za sve koji se prezentiraju dobrim poduzetničkim idejama i visoko kvalitetnim domaćim proizvodima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije