SPUST MURSKIH LADJI

FOTO Međunarodni 14. ‘Spust murskih ladji’: U Murskom Središću doček uz zvukove ‘brežnih’ tamburaša

Spust je započeo u Austriji, a cilj mu je u Općini Domašinec. Jedna od stanica bilo je i Mursko Središće

Međunarodna manifestacija “Spust murskih ladji” održava se od 2003. godine, a cilj manifestacije je razvijanje sportsko – rekreacijskog turizma na rijeci Muri, upoznavanje i zaštita njezinih ljepota. 

Društvo čolnarjev Dokležovje i Eko udruga “Murščak” Domašinec organizatori su ovogodišnjeg spusta koji je započeo u subotu, 15. lipnja Austriji – Cmurek, a završava u nedjelju, 16. lipnja u Općini Domašinec u Vrbulji. Sponzori organizacije iz Slovenije su ZEG Slovenija, Općina Beltinci, Općina Tišina, Općina Murska Sobota i Općina Lendava, dok su sponzori organizacije iz Hrvatske Općina Domašinec, Općina Podturen, Grad Mursko Središće i Općina Sveti Martin na Muri.

Sudionici spusta stigli su u Mursko Središće oko 9 sati gdje su imali stanku i okrijepu uz zvukove “brežnih” tamburaša. Sudionike spusta pozdravio je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je ujedno prisustvovao istom.

– Sigurno je da nakon što se ukine Schengen, ova lijepa manifestacija postat će jedna od vrlo interesantnih turističkih destinacija – naglasio je Srpak, a u nastavku pogledajte nekoliko fotografija sa spusta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije