MJESTO SE KONSTANTNO UREĐUJE

GRAD MURSKO SREDIŠĆE Štrukovec – najmanje mjesto, ali jednako važno

Promet koji je doslovce gušio mještane Štrukovca prije dva i pol mjeseca skinut je s dnevnog reda

Štrukovec je najmanje mjesto u sastavu grada Mursko Središće, ali ne i manje važno od drugih naselja. U naselju aktivno djeluje samo jedna udruga, a to je NK Hajduk te je za poticanje društvenog života naselja od velike važnosti stvoriti uvjete za razvoj društvenog života. Prije par godina mjesto je ostalo čak i bez trgovine, a koja je nakon više dogovora između Grada i poslovnih subjekata ponovno otvorena.

U zadnjih par godina u Štrukovcu uređivane su ulice, oborinska odvodnja, pomagalo se NK Hajduku tekućim i kapitalnim donacijama, svake godine se ulagalo u društveni dom kako bi se društveni život mjesta aktivirao. Tako je uređeno krovište i vanjska fasada, a prošle godine i interijer društvenog doma.

Na Kolegiju gradonačelnika u srijedu 22. svibnja dati je nalog gradskim službama da u suradnji s mjesnim odborom dogovori obuhvat radova i provede natječaj za daljnje opremanje društvenog doma u iznosu do 50 tisuća kuna.

Uz to obzirom što je izražena želja mjesnog odbora Štrukovec za uređenje kuhinje u društvenom domu, gradonačelnik je naložio Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo i mjesnom odboru da usuglase projekt te će se on planirati u proračunu za 2020. godinu. Promet koji je doslovce gušio mještane Štrukovca prije dva i pol mjeseca skinut je s dnevnog reda. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije