Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
NAJBOLJI U HRVATSKOJ Mursko Središće grad s najviše povučenih sredstava iz Programa regionalnog razvoja
PR fotografija

VIŠE OD 14 MILIJUNA KUNA

NAJBOLJI U HRVATSKOJ Mursko Središće grad s najviše povučenih sredstava iz Programa regionalnog razvoja

Mursko Središće dobilo je 6,8 milijuna kuna za gradnju ceste te 7,4 milijuna kuna za gradnju i opremanje dječjeg vrtića

Kroz Program za ruralni razvoj Hrvatskoj je u razdoblju od 2014. do 2020. osigurano čak 2,3 milijarde eura, odnosno više od 17 milijardi kuna iz fondova EU za podizanje konkurentnosti poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unapređenje životnih i radnih uvjeta, odnosno gradnju infrastrukture poput vrtića, vatrogasnih i društvenih domova u ruralnim područjima.

Od tih nešto više od 17 milijardi potencijalnih kuna do kraja siječnja ove godine je, prema podacima nadležne Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), ugovoreno 10,37 milijardi kuna projekata, a isplaćeno malo više od pola ugovorenog iznosa, piše Jutarnji list.

Spremni dočekali

Gradovi su, pokazuju podaci APPRRR-a, u proteklih pet godina povukli više od 438 milijuna od ukupno 5,66 milijardi kuna, koliko je po tom programu isplaćeno potpora od 2014. do kraja siječnja ove godine. Čak 15 gradova koji su na vrhu po povlačenju sredstava iz Programa za ruralni razvoj su mali gradovi, gledano po iznosu potpora po stanovniku.

Listu gradova koji su po stanovniku povukli najviše novca predvodi Nin s 4.915 kuna po stanovniku. Iza Nina su Hrvatska Kostajnica, Klanjec i Opuzen, a na petom mjestu je Mursko Središće s 2.276 kuna po stanovniku.

Mursko Središće predvodnik

Mursko Središće, pak, predvodi listu po ukupnoj vrijednosti potpora dobivenih iz Programa regionalnog razvoja do kraja siječnja, s 14,3 milijuna kuna povučenih sredstava. Najsjeverniji gradić u Hrvatskoj je dobio 6,8 milijuna kuna za gradnju ceste koja će pomoći razvoju gospodarske zone te 7,4 milijuna kuna za gradnju i opremanje dječjeg vrtića.

- Novi dječji vrtić u Murskom Središću, predviđen za šest skupina - dvije jasličke i četiri vrtićke, bit će površine oko 1500 četvornih metara, imat će polivalentnu dvoranu, 30 parkirnih mjesta, energetski razred B, solarne kolektore - rekli su iz Murskog Središća za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!