Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
FOTO Proljetna skupština Udruge hrvatskih karnevalista održana u najsjevernijem gradu
Grad Mursko Središće

Dvodnevni posjet

FOTO Proljetna skupština Udruge hrvatskih karnevalista održana u najsjevernijem gradu

Mursko Središće posjetili su predstavnici iz Metkovića, Korčule, Kaštela, Krka, Senja, Novog Vinodolskog, Opatije, Labina, Vrbovca, Ivanca, Kutine, Sračinca i Ludbrega

U organizaciji Grada Mursko Središće i Turističke zajednice grada Mursko Središće u najsjevernijem gradu, gradu rudara, Murskom Središću održala se proljetna skupština Udruge hrvatskih karnevalista kojoj su nazočili brojni predstavnici iz Metkovića, Korčule, Kaštela, Krka, Senja, Novog Vinodolskog, Opatije, Labina, Vrbovca, Ivanca, Kutine, Sračinca i Ludbrega. 

Naime, Turistička zajednica grada Mursko Središće je član Udruge već nekoliko godina, a ponajviše zbog iznimno posjećenog i dobro organiziranog „Serjojnskog fašnika“ i tradicionalnih maski.

Skupština se održala u subotu, 11. svibnja s početkom u 10 sati u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Na skupštini su podijeljene zahvalnice Društvu žena Mursko Središće za tradicionalnu masku „cimer“, Udruzi Sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće te Serjojnskim loframa – Rajku Bogdanu, a iste je podijelio predsjednik Udruge hrvatskih karnevalista Ivan Prpić koji je ujedno najavio sljedeću jesensku skupštinu čiji će domaćin biti grad Kutina.

Proljetna skupština Udruge hrvatskih karnevalista održana u Murskom Središću Fotogalerija

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak brojnim predstavnicima iz različitih krajeva Lijepe naše poželio je ugodan boravak u najsjevernijem gradu te ih je upoznao s raznim kulturnim i povijesnim znamenitostima grada Mursko Središće koje su im se veoma dojmile.

Dvodnevni posjet članova Udruge sjevernom djelu Hrvatske završio je tradicionalnim plesom pod maskama koji se je održao u Pubu Potkova u Termama Sveti Martin u ugodnoj i veseloj atmosferi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!