VESELO PRIJEPODNE U MURSKOM SREDIŠĆU

VIDEO I FOTO Na šetnici uz Muru postavljena klupicu za dojenje, ekipa iz Hlapičine najbolja u kuhanju

Mnoštvo ljudi skupilo se u Murskom Središću. Uz jelo, odličnu atmosferu i dobru glazbu održan je i Sajam cvijeća, drveća i ukrasnog bilja. Bebe pak su dobile svoj kutak...

U subotu je u najsjevernijem gradu bilo veoma aktivno prijepodne. Između ostalih događanja Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće organizirali su natjecanje mjesnih odbora u kuhanju jela na žlicu.

>> Murskim Središćem jutros se širio miris gulaša i cvijeća

Od jutarnjih sati članovi mjesnih odbora Mursko Središće, Hlapičina, Štrukovec, Križovec, Peklenica i Sitnice pripremali su sve sastojke kako bi jela bila gotova na vrijeme. Vrijedne članice društva žena pripremile su i brojne slastice. “Što smo, kaj smo i kak kuhamo” natjecateljskog je karaktera te se tako kad su jela gotova proglašava pobjednik.

Članovi ovogodišnjeg žirija za ocjenjivanje jela bili su Slavko Bregović, Anica Varga i Marijana Breglec pred kojima je bio jako teški zadatak s obzirom što su se zaista svi mjesni odbori posebno potrudili, a čemu je dokaz da su se svi kotlići ispraznili u vrlo kratkom vremenu. Prvo mjesto pripalo je Mjesnom odboru Hlapičina u sastavu Matije Stojko – koji je pripremio izvrsni međimurski čobanac, Dragutina Stojka i brojnih članica Društva žena te im je gradonačelnik Dražen Srpak srdačno čestitao.

Ovaj događaj danas je posjetilo više od tisuću građana koje su uz odlična jela, kolače i osvježavajuća pića dodatno zabavljali članovi tamburaškog sastava “Tambura”.

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće organizirali su 4. Sajam cvijeća, drveća i ukrasnog bilja. Uz degustaciju jela, mnogi su iskoristili priliku za kupnju zaista predivnog cvijeća koje su izložili i nudili.

Uz proizvođače cvijeća Sajmu su prisustvovali i proizvođači i izlagači jagoda (Agra d.o.o. i OPG Marija Popović) koje su građani posebno kupovali te su se iste rasprodale u nevjerojatno kratkom vremenu te Dinin kutak s mirisnim sapunima.

Na inicijativu udruge “Serjojnske mame i bebe” Grad Mursko Središće je na igralištu na šetnici uz rijeku Muru postavio klupicu za dojenje i prematanje. Klupicu je izradila tvrtka Deban dizajn d.o.o. iz  Murskog Središća.

Po ovom lijepom i sunčanom vremenu na igralištu su se okupila brojna djeca koja su uživala u igri te njihovi roditelji, bake i djedovi. Članice udruge dijelile su balone mališanim te poklanjale dude varalice roditeljima. Navedenom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Dražen Srpak kojem su se članice udruge velikodušno zahvalile na brzoj realizaciji postavljanja klupice.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije