Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
MURSKO SREDIŠĆE ODAHNULO U ožujku gotovo upola manje teških kamiona prošlo kroz grad
Grad Mursko Središće

VELIKO smanjenje prometa

MURSKO SREDIŠĆE ODAHNULO U ožujku gotovo upola manje teških kamiona prošlo kroz grad

U ožujku je u odnosu na veljaču prošlo 48 posto manje teških kamiona. U brojkama, u veljači ih je prošlo čak 13.629, a u ožujku 7.021

Sada Mursko Središće i Štrukovec plješću ministru Olegu Butkoviću i gradonačelniku Draženu Srpaku jer su makar s velikim kašnenjem s ceste maknuli grdosije koje su prijetila materijanim i životnim dobrima

Vrlo zanimljive podatke bilježimo na Graničnom prijelazu Mursko Središće - Petišovci nakon stupanja na snagu Pravilnika o zabrani prometovanja kamiona težine iznad 7,5 tona kroz Mursko Središće i dalje prema Sloveniji.

Prema podacima magistra Miljenka Vrbanca, načelnika Policijske postaje Mursko Središće, u ožujku je broj kamiona koji su prošli kroz grad i granični prijelaz bio manji za nevjerojatnih 48 posto u odnosu na prethodni mjesec, kada ih je bilo 13.629, a u ožujku 7.021. Ukupan broj vozila u ožujku je u odnosu na veljaču povećan za 5,85 posto te je iznosio 84.543, a u veljači je bilo 78.659 prelazaka. U ožujku je porastao i broj putnika koji su prošli granični prijelaz u Murskom Srediću prema Sloveniji i to za 17,76 posto ili u brojkama u ožujku je granicu prešlo 200.355 putnika, a u veljači 176.959 putnika. Rezultat je to vjerojatno ranijeg početka turističke sezone.

Žitelji Murskog Središća, a poglavito Štrukovca vrlo su zadovoljni smanjenjem prometa teških kamiona kroz njihova naselja. Zadovoljni su što su, premda se čekalo, ministar Oleg Butković i gradonačelnik Dražen Srpak održali obećanje. Mi dodajemo kako je ovo Središćancima i Štrukovčancima, a bogme i Žiškovčanima i lijepi poklon za Uskrs i sve blagdane koji su u travnju, barem!

Na nešto udaljenijem Graničnom prijelazu Sveti Martin na Muri - Hotiza povećan je broj prelazaka i turista u odnosu na veljaču. Putnika za 18 posto, a vozila za 22 posto.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!