Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
ZAPOČELI RADOVI Mursko Središće dobiva LED rasvjetu koja će svijetliti cijelu noć
Grad Mursko Središće

LED RASVJETA

ZAPOČELI RADOVI Mursko Središće dobiva LED rasvjetu koja će svijetliti cijelu noć

Osim uštede u potrošnji električne energije, LED rasvjeta doprinijet će i sigurnosti

U ponedjeljak, 4. ožujka započeli su radovi na zamjeni kompletne postojeće javne rasvjete s novom LED rasvjetom na području cijelog Murskog Središća dok su za sva ostala naselja izrađeni projekti te se traži mogućnost financiranja zamjene i po svim naseljima.

Putem javne nabave posao je dobila tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost projekta je 437.318,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva sufinancira ovaj projekt s 165.000,00 kuna. Ukupno se mijenja 297 rasvjetnih tijela, a uz to što će sva rasvjeta biti LED i što će biti velike uštede u trošenju električne energije, dobrobit je to što će cijelo mjesto biti osvjetljeno cijelu noć, a što će zasigurno pridonijeti sigurnosti.

Rasvjeta se pali i gasi putem luksomata, a režim osvjetljenja će biti od paljenja do 22 sata sa 100% intenziteta, od 22 do 1 sati sa 75 %, a od 1 do 4:30 sati s 30 % intenziteta.

- Molimo građane za razumijevanje ako u toku radova bude bilo kakvih ispada javne rasvjete, isto će se u hodu rješavati - kažu iz Grada Mursko Središće.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!