FAŠNIK U MURSKOM SREDIŠĆU

VIDEO I FOTO Tradicionalni Serjojnski fašnik u Murskom Središću okupio 15 maskiranih skupina

Maškare su okupirale Mursko Središće

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće organizirali su tradicionalni ‘Serjojnski fašnik. Fašnička okupila se u 13:30 sati kod vatrogasnog doma.

>> Serjojnski fašnik u Murskom Središću

Petnaestak skupina je i ovog puta oživjelo pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice Murskog Središća.

Fašničke skupine kretale su se ulicama do zgrade dječjeg vrtića Maslačak gdje će su se predstavile kratkim programom. Uz domaće skupine, bili su tu i gosti, a jedna skupina stigla je iz Slovenije.

Maskare su preuzele vlast u Murskom Središću, a ključeve im je predao gradonačelnik Dražen Srpak. Program je vodio poznati humorista Pepsi koji je ovaj put bio zamaskiran u pilota jer su tema bili avioni.

Žiri za odabir najbolje tradicionalne maske i najbolje fašničke maske činili su Petar Novak, Lara Podgorelec i Slavko Bregović, a najboljom maskom proglašeni su Palovski anđeli Udruge žena ‘Palovčanke’ Palovec, dok je Udruga Kalinka nagrađene za najbolju tradicijsku masku. 

– Zahvaljujemo se svim fašničkim skupinama na tako velikom odazivu i Društvu žena Hlapičina na izradi ‘fašnika’ za spaljivanje – poručuju iz Grada Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije