MURSKO SREDIŠĆE

SERJOJNSKI FAŠNIK Dječji fašnik u subotu, a velika fašnička povorka u nedjelju

Brojne skupine sudjelovat će u fašničkoj povorci koja će i ovog puta oživjeti pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice Murskog Središća

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće s velikim zadovoljstvom pozivaju vas na tradicionalni ‘Serjojnski fašnik 2019.’ koji će se održati u nedjelju, 24. veljače s početkom u 13:30 sati.

Brojne skupine sudjelovat će u fašničkoj povorci koja će i ovog puta oživjeti pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada Mursko Središće. Fašničke skupine okupit će se kod vatrogasnog doma te će krenuti ulicama grada – Frankopanska, Trg bana J. Jelačića do zgrade dječjeg vrtića Maslačak gdje će se se sve fašničke skupine predstaviti kratkim programom.

Nakon predstavljanja proglasit će se najbolja fašnička maska i najbolja tradicionalna maska te će se također održati obred spaljivanja fašnika.

Također, u subotu, 23. veljače u gradu Mursko Središće održati će se Dječja fašnička povorka s početkom u 14 sati te će glavno mjesto događanja također biti ispred dječjeg vrtića Maslačak, dok će istoj prisustvovati brojni vrtići iz Međimurja.

– Pozivamo sve građane da i ove godine budu dio ‘Serjojnskog fašnika’! – poziv je iz Murskog Središća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije