Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
KREĆE ZAMJENA Mursko Središće će obasjati 297 novih LED rasvjetnih tijela
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NOVA RASVJETA

KREĆE ZAMJENA Mursko Središće će obasjati 297 novih LED rasvjetnih tijela

Rasvjeta se pali i gasi putem luksomata, a režim osvjetljenja će biti od paljenja do 22:00 sata 100% intenziteta, od 22:00 do 01:00 sati 75%, a od 01:00 do 04:30 sati 30%

Niz komunalnih zahvata je zadnjih par godina na području grada Mursko Središće realizirano. Preasfaltirano je više ulica, uređuju se društveni domovi, grade dječja igrališta, obnavljaju i uređuju groblja i grobne kuće, obnovljena je Stara škola, produžena je šetnica uz Muru, sanirano je odlagalište smeća „Hrastinka“, otvoren je Centar za kulturu, Hitna i svi potrebni državni uredi, u potpunosti je uređena ulica Antuna Mihanovića s parkiralištem, grade se nogostupi.

Iz Europskih fondova trenutačno se gradi dječji vrtić, ceste i oborinska odvodnja u Gospodarskoj zoni Brezje te još niz manjih komunalnih zahvata. Uskoro kreće najveći komunalni projekt, a to je aglomeracija s pročistačem otpadnih voda za što je ugovor potpisani još prije dvije godine te radovi još nisu krenuli samo zbog vrlo komplicirane javne nabave. 

Početkom 2017. godine zamijenjena je postojeća javna rasvjeta s led rasvjetom u Ulici Josipa Broza Tita te centru grada. Idući tjedan nastavljaju se radovi na zamjeni kompletne postojeće javne rasvjete sa novom led rasvjetom na području cijelog Murskog Središća dok su za sva ostala naselja izrađeni projekti te se traži mogućnost financiranja zamjene i po svim naseljima.

Putem javne nabave posao je dobila tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost projekta je 437.318,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva sufinancira ovaj projekt s 165.000,00 kuna. Ukupno se mijenjaju 297 rasvjetnih tijela, a uz to što će sva rasvjeta biti LED i što će biti velike uštede u trošenju električne energije slijedeća dobrobit je to što će cijelo mjesto biti osvjetljeno cijelu noć, a što je zasigurno pridonijeti sigurnosti.

Rasvjeta se pali i gasi putem luksomata, a režim osvjetljenja će biti od paljenja do 22:00 sata 100% intenziteta, od 22:00 do 01:00 sati 75%, a od 01:00 do 04:30 sati 30%. Mole se građani za razumijevanje da ako u toku radova bude bilo kakvih ispada javne rasvjete, a isto će se uhodu rješavati. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!