Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Riješite se glodavaca u domaćinstvu pridržavanjem osnovnih preventivnih mjera
Ilustracija

MURSKO SREDIŠĆE

Riješite se glodavaca u domaćinstvu pridržavanjem osnovnih preventivnih mjera

Održavanjem ukupnih higijensko-sanitarnih prilika na potrebitoj razini značajno se umanjuje potreba za primjenom kemijskih sredstava

Na temelju obavljenog Stručnog nadzora nad provedbom deratizacije na području grada Mursko Središće donosimo vam popis osnovnih preventivnih mjera koje svako domaćinstvo mora provoditi u cilju smanjenja broja glodavaca:

1. Kućni i ostali organski otpad odlagati isključivo u kantama ili kontejnerima kako bi onemogućili pristup i hranjenje štetnih glodavaca
2. Ne ostavljati hranu za kućne ljubimce i domaće životinje u vrtovima te niti na drugim javnim površinama
3. Ulazna vrata i općenito svi otvori trebaju biti dobro tehnički izvedeni tj. tijesno prianjati uz dovratnike (štokove) kako ne bi bilo suvišnih pukotina kroz koje se mogu provlačiti štetni glodavci.
4. Hranu skladištiti na način da onemogućite pristup štetnim glodavcima te povremeno kontrolirajte i preslagujte uskladištenu hranu.
5. Glodavci se vole skrivati u grmlje i puzajuće biljke oko objekata u kojima živite i radite, stoga je nužno potrebno da kontinuirano održavate urednim vaše vrtove te sve javne površine. 

Održavanjem ukupnih higijensko-sanitarnih prilika na potrebitoj razini značajno se umanjuje potreba za primjenom kemijskih sredstava, što dugoročno znači manji rizik za zdravlje ljudi i svih ne ciljanih vrsta, te manja opterećenje okoliša toksičnim tvarima. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!