Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće će sufinancirati dnevni boravak starijih osoba u domovima
Arhiva/eMedjimurje

ZA 10 NAJPOTREBITIJIH OSOBA

Grad Mursko Središće će sufinancirati dnevni boravak starijih osoba u domovima

Ukupno će biti 10 osoba starijih i nemoćnih osoba kojima će Grad Mursko Središće u 2019. godini sufinancirati boravak u domovima za starije i nemoćne osobe sa sjedištem na području grada

Grad Mursko Središće objavio je Javni poziv stanovnicima grada Mursko Središće za podnošenje prijava za sufinanciranje dnevnog boravka starijih i nemoćnih osoba u domovima za starije i nemoćne osobe u 2019. godini.

Grad Mursko Središće će sufinancirati dnevni boravak starijih osoba s prebivalištem na području teritorijalnog ustroja grada u domovima za starije i nemoćne osobe sa sjedištem na području grada koji pružaju usluge organiziranog dnevnog smještaja, registriranog sukladno Zakonu o ustanovama, Zakonu o socijalnoj skrbi i Pravilniku o mjerilima za razvrstavanje domova za starije i nemoćne osobe.

Ukupno će biti 10 osoba starijih i nemoćnih osoba kojima će Grad Mursko Središće u 2019. godini sufinancirati boravak u domovima za starije i nemoćne osobe sa sjedištem na području grada.

Pravo na sufinanciranje dnevnog smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe ostvaruje hrvatski državljanin – osoba koja nije u mogućnosti samostalno živjeti i brinuti se o sebi starija od 65 godina života koja  ima najmanje 10 godina neprekidno prijavljeno prebivalište na području grada Mursko Središće do trenutka početka korištenja usluge dnevnog boravka u domu za stare i nemoćne osobe s mjesečnim prihodom do 2.500,00 kuna.

Grad Mursko Središće sufinancira dnevni boravak starijih i nemoćnih osoba u domovima za starije i nemoćne osobe do 5 dana u tjednu u visini 50% cijene smještaja sukladno važećoj Odluci Gradskog vijeća Grada Mursko Središće  o sufinanciranju dnevnog boravka starijih osoba s prebivalištem na području Grada Mursko Središće u domovima za starije i nemoćne osobe.

Usluga dnevnog smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe obuhvaća tri obroka dnevno (doručak, ručak i užina), osnovnu medicinsku skrb, ležaj za dnevni odmor i organizaciju slobodnog vremena.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe da Gradu Mursko Središće podnesu prijavu za sufinanciranje dnevnog boravka starijih osoba s prebivalištem na području teritorijalnog ustroja grada u domovima za starije i nemoćne osobe sa sjedištem na području grada pismenim putem.

Ostale detalje o Javnom pozivu možete pročitati na web stranici Grada Mursko Središće.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!