GRADONAČELNIK U POSJETU

S POKLONIMA U RUKAMA Dražen Srpak posjetio prvo ovogodišnje dijete u Međimurju

Karlo Sabol iz Murskog Središća prvo je dijete rođeno ove godine u Međimurju. Gradonačelnik Srpak posjetio ga je s poklonima

Prvo dijete u Međimurju ove godine bio je Karlo Sabol rođen 1. siječnja u 13 sati u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Ponosnim roditeljima Karlo je prvo dijete, a u Gradu Mursko Središće posebno su ponosni što je prvo ovogodišnje dijete u Međimurskoj županiji s područja grada.

Briga za najmlađe u gradu Mursko Središće očituje se kroz niz mjera i projekata. Tako se trenutačno gradi novi dječji vrtić, krajem 2018. godine postali su Grad prijatelj djece, a godinu prije toga u gradu je osnovano Društvo “Naša djeca” koje kroz razne aktivnosti organizira mnogobrojne korisne događaje za djecu.

Sva vrtićka djeca i prvašići imaju besplatno učlanjenje u Gradsku knjižnicu, udžbenici i bilježnice su besplatni, jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, plaća se prijevoz za djecu, topli obroci, pomaže kod maturalnih putovanja, sva djeca za Božić dobivaju slikovnice i knjige, daju se stipendije za deficitarna zanimanja, a kad odrastu osigurana je pomoć za srednjoškolce i studente.

Prije par dana majka Nikolina s malim Karlom vratila se iz bolnice te je gradonačelnik Dražen Srpak, nakon što su se i majka i dijete donekle oporavili, posjetio sretnu obitelj koja živi u Murskom Središću u ulici Brezje.

Sretnim roditeljima poželio je da dijete bude zdravo i veselo, majci je poklonio buket cvijeća, ponosnom ocu butelju vina, a za malog Karla bon u vrijednosti od 750 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije