Vijesti / Grad Mursko Središće
Grad Mursko Središće
ŽELE NERADNI DAN Grad Mursko Središće traži očitovanje od trgovaca o radu nedjeljom
Vjeran Zganec Rogulja/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

MURSKO SREDIŠĆE

ŽELE NERADNI DAN Grad Mursko Središće traži očitovanje od trgovaca o radu nedjeljom

Zbog učestalih upita, iz Grada traže pismeno očitovanje trgovaca o tome jesu li za to da se rad nedjeljom na području Grada ukine

U ponedjeljak, 7. siječnja održana je 49. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, na kojoj su donesene i neke vrlo zanimljive odluke.

Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Čakovec odobrili su isplatu novčanih sredstava u iznosu od 2.500 kuna za sufinanciranje autobusnog prijevoza na
Dane poslova u turizmu 2019. godine u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Javna vatrogasna postrojba Čakovec – temeljem Sporazuma o obavljanju vatrogasne djelatnosti prihvaća se mjesečno uplaćivanje rata u iznosu od 3.274,00 kuna za 2019. godinu.

U smislu i potrebi poboljšanja Pravilnika o mjerilima za dodjelu nagrada sportašima za sportska ostvarenja osnovana je radna skupina u sastavu: Dražen Srpak, Miljenko Cmrečak, Zvonko Vrtarić, Kristijan Antolović, Miljenko Štefanić, Dolores Vrtarić, Josip Sršan, Smiljan Liklin, Anica Varga i Franciska Vida koji će kolegiju gradonačelnika i Gradskom vijeću predložiti izmjene spomenutog Pravilnika na način da se kriteriji poboljšaju i usklade na način da se izbjegne bilo kakva majorizacija pojedinog sporta, a kod nagrađivanja uspješnih jasnije odrede kriteriji za dodjelu nagrada.

Gradonačelnik Dražen Srpak donio je odluku da se temeljem Odluke o sufinanciranju dnevnog boravka starijih osoba s prebivalištem na području grada Mursko Središće u domovima za starije i nemoćne osobe raspisuje Javni poziv za deset osoba s područja grada Mursko Središće kojima će se sufinancirati boravak za starije i nemoćne. Javni poziv objavit će se u lokalnom tjedniku te na web stranici Grada Mursko Središće i traje najmanje petnaest dana od dana objave. Nakon završetka Javnog poziva odredit će se svi ostali parametri financiranja.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić zadužen je za izradu teksta javnog natječaja kojeg raspisuje gradonačelnik za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području grada Mursko Središće sukladno Odluci Gradskog vijeća sa 10. sjednice održane 26.11.2018. godine te da isti objavi u lokalnom tjedniku i web stranici grada s trajanjem objave najmanje trideset dana od dana objave. Voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan se pak zadužuje da pribavi informativne ponude za postavljanje workout street sprava na području grada Mursko Središće.

Ukidanje rada nedjeljom trgovina?

Zbog učestalih upita građana i trgovačkih subjekata o ukidanju rada trgovina nedjeljom na području grada Mursko Središće pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić zadužen je da zatraži pismeno očitovanje od svih trgovačkih subjekata jesu li suglasni da se na području grada Mursko Središće ne radi nedjeljom i blagdanom.

Iz Grada trgovačke subjekte mole da u roku od petnaest dana od dana primitka pismeno dostave svoje očitovanje na adresu Grad Mursko Središće, Trg bana Josipa Jelačića 10, 40 315 Mursko Središće ili na email adresu: grad-mursko-sredisce@ck.t-com.hr.

Određen je i datum održavanja Serjojnskog fašnika 2019. – 24. veljače 2019. (nedjelja) s početkom u 13:30 sati kada povorka kreće od vatrogasnog doma u Murskom Središću dok će u 14:00 sati biti ispred zgrade dječjeg vrtića Maslačak . Zadužuje se referent za informiranje – administrativni referent Marta Tuksar za kontaktiranje fašničkih skupina i organizaciju događaja.

Obzirom što je na 34. sjednici kolegija gradonačelnika održanoj dana 18.06.2018. godine prihvaćena ponuda Elektre Čakovec za izmještanje stupova električne mreže u ulici Matije Gupca Mursko Središće za potrebe rekonstrukcije, gradnje PBS-a i širenje ulice zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan da sa Elektrom Čakovec dogovori žurni završetak spomenutih radova.

Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić i voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za pribavljanje suglasnosti vlasnika čestica u ulici Matije Gupca u Murskom Središću za potrebe pribavljanja građevinske dozvole. Nakon dobivanja građevinske dozvole pristupiti će se dogovoru sa vlasnicima i potrebitim izmještanjem uličnih ograda koje su u koridoru ceste.

Naloženo je Mjesnom odboru Hlapičina da se ponovno pokrene postupak osnivanja dobrovoljno vatrogasnog društva. Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za dogovor za Županijskom upravom za ceste (ŽUC) Čakovec za pokretanje aktivnosti oko gradnje PBS-a koje su uvrštene u program gradnje za 2019. godinu.

Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić za pripremu i objavu Javnog poziva za sufinanciranje projekata/programa/manifestacija udruga u 2019. godini. Zadužuje se voditelj Odsjeka za financiranje, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb Marko Jurović i referent za informiranje – administrativni referent Marta Tuksar za obnovu godišnjih ugovora sa medijima.

Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić i privremeni ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće Dolores Vrtarić za donošenje Statuta i sve ostale radnje potrebne za upis u registar Trgovačkog suda. Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan da sa Županijskom upravom za ceste (ŽUC) Čakovec dogovori aktivnosti oko gradnje pješačkog mosta uz postojeći most u Martinskoj ulici u Murskom Središću.

Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić za raspisivanje natječaja o davanju u zakup caffe-bara u sportskoj dvorani u Murskom Središću. Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za pripremu potrebite dokumentacije za prijavu projekta dogradnje sportskih prostorija i tribina nogometnog kluba „Rudar“ u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za pripremu potrebite dokumentacije za prijavu projekta adaptacije grobne kuće Peklenica – Križovec u Ministarstvo graditeljstva.  Zadužuju se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić, voditelj Odsjeka za financiranje, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb Marko Jurović i voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za ispitivanje mogućnosti kreditiranja obnove javne rasvjete po naseljima iz postignutih ušteda.

Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan da sa Dobrovoljno vatrogasnim društvom Mursko Središće pokrene realizaciju odobrenog projekta „Energetska obnova zgrade DVD-a Mursko Središće“

- Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće, u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje - kažu iz Grada Mursko Središće.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!